Ritmic Suceava

Grupul vocal instrumental „Fiii Mitocului” au fost prezenți ieri la București unde au colindat Parlamentul României, Ministerul de Interne și Compania Națională de Investiții. Grupul a fost însoțit de către Radu Reziuc, primarul comunei Mitocu Dragomirnei, un mare iubitor de tradiții și obiceiuri.

„«Fiii Mitocului» este un grup vocal instrumental de excepție care pentru prima dată a reprezentat comuna la un astfel de nivel. Am fost invitați de domnul deputat Ioan Balan pentru a colinda Parlamentul României, toate cheltuielile fiind suportate de domnia sa. La ora 12.00 am colindat grupul parlamentarilor PNL unde am fost întâmpinați de domnul deputat Ioan Balan, doamna deputat Angelica Fădor și domnul deputat Bogdan Gheorghiu, precum și alți parlamentari ai Partidului Național Liberal. La ora 12.30, colindele Mitocului au răsunat în sala mare a Parlamentului României, iar la ora 13.00 am avut deosebita onoare să participăm la ședința de plen a Parlamentului, unde «Fiii Mitocului» au primit aplauze și aprecieri din partea tuturor parlamentarilor. Tot cu această ocazie am colindat mai multe instituții reprezentative ale statului printre care menționăm Ministerul Afacerilor Interne, unde am fost primiți de domnul ministru Lucian Bode și domnul secretar de stat Raed Arafat, Compania Națională de Investiții, etc.. Comuna Mitocu Dragomirnei are o zestre de mare preț, acești cetățeni de seamă care prin darul lor fac cunoscut numele localității natale. Sper și îmi doresc foarte mult ca ceea ce a fost ieri să fie doar un început. Mulțumesc frumos și felicit pe toți membrii corului și fanfarei în frunte cu domnul Vasile Roman, dirijorul corului, și domnul Codruț Holca, coordonatorul fanfarei. Mulțumesc frumos și domnului Sorin Filip, directorul Centrului Cultural Bucovina, și domnului Ghiță Diaconescu, dirijorul Fanfarei Calafindești, care ne-au fost alături. Alese mulțumiri domnului deputat Ioan Balan pentru tot și pentru toate. Îl încredințez că acest gest al domniei sale nu va rămâne uitat de către locuitorii comunei noastre”, a declarat primarul Radu Reziuc.

Vasile Roman, dirijorul corului, a precizat că activitatea de ieri a reprezentat o experiență unică și a dat asigurări că vor reveni la București și cu altă ocazie.

„A fost o experiență unică pentru că suntem un cor valoros și am fost însoțiți și de fanfara «Fiii Mitocului». Activitatea a fost plină de emoții pentru că suntem la prima ieșire de acest nivel de înalt. Am fost întâmpinați cu foarte multă căldură peste tot de către autorități. La Parlamentul României am fost întâmpinați de către grupul PNL și personalități de vază ale țării, precum și de deputații Ioan Balan, Bogdan Gheorghiu și Angelica Fădor, care ne reprezintă acolo. Putem spune că vom reveni, vom mai merge și altă dată pentru că aceste obiceiuri de la noi din Bucovina sunt unice în țară”, a povestit Vasile Roman.

Codruț Holca, coordonatorul fanfarei, a arătat că experiența trăită la București a fost una deosebită și a apreciat modul în care au fost primiți de către autorități.

„A fost o experiență nouă, bună. Am fost primiți foarte bine de către autorități. Am fost la CNI prima dată, iar angajatele de acolo își făceau semne că le iau furnicăturile de piele. S-au strâns toate acolo, ne-au mulțumit, ne-au aplaudat. La Ministerul de Interne chiar am fost primiți regește. A fost frumos și la Parlamentul României, experiența trăită fiind una deosebită”, a menționat Codruț Holca.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here