More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  FOTO Cel mai căutat hoț din anul 2022 a fost prins de polițiștii suceveni și adus din Germania. Paguba produsă de acesta se ridică la jumătate de milion de euro

  La data de 13 ianuarie 2023, în baza datelor și informațiilor deținute și prin exploatarea canalelor oficiale de colaborare cu autoritățile judiciare din Germania, polițiștii suceveni, coordonați de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți au reușit să îl captureze și să îl aducă în țară pe unul din cei mai căutați și prolifici hoți din județul Suceava din anul 2022, pe Alexandru Andrei Juravle, de 35 de ani, din comuna Brodina.

  În cursul zilei de ieri, individul, cu un intens trecut infracțional, a fost prezentat instanței de judecată care a emis pe numele acestuia un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pentru mai multe fapte de furt comise pe raza județului Suceava în anul 2022. Prejudiciul total al faptelor de furt săvârșite de către Juravle sau în care este bănuit de implicare în complicitate cu alți autori în ultima perioadă este estimat la peste 500.000 de euro. Suspectul și alți complici care au organizat gruparea infracțională sau au gravitat în jurul acesteia sunt bănuiți de săvârșirea a peste 10 fapte de furt cu prejudicii mari în zonele Rădăuți, Dornești, Mușenița, Calafindești, Putna, Brodina, Ulma, Straja, Bălcăuți, Zamostea, Frătăuții Vechi.

  În luna iulie 2022, polițiștii suceveni (Poliția Municipiului Rădăuți și Serviciul de Investigații Criminale – IPJ Suceava), sub coordonarea directă a unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au reușit probarea activității infracționale a unei grupări infracționale nestructurate care opera în zona de nord a județului Suceava, săvârșind mai multe fapte de furt. Membrii asocierii infracționale s-au remarcat prin incisivitate și perseverență, dar și prin documentare a victimelor, faptele fiind săvârșite la pont și după desfășurarea unor activități complementare de tip infracțional în vederea asigurării unor profituri consistente garantate.

  Gruparea infracțională s-a constituit în timp, prin participarea mai multor persoane care au gravitat inițial, în funcție de interese proprii sau momente de oportunitate, în jurul unui bărbat de 49 de ani din comuna Dornești, condamnat de-a lungul timpului atât în Romania cât și în străinătate pentru furturi cu prejudicii mari și care se bucura de notorietate în lumea infracțională.

  Printre adepții conceptului infracțional s-a numărat și Alexandru Andrei Juravle, acesta deținând informații prețioase cu privire la anumite persoane care depozitează în mod precar sume de bani în locuințe din zona de nord a județului, manifestându-și disponibilitatea de diseminare a acestor date.

  În timp, individul, capturat în cursul zile de 13 ianuarie 2023 de polițiști, și-a consolidat poziția în cadrul grupării, argumentându-și ascendentul inclusiv prin interacțiuni riscante cu autoritățile.  Astfel, în anul 2013 polițiștii suceveni au fost nevoiți să folosească armamentul din dotare pentru prinderea sa după ce a sărit de la etajul unui bloc din municipiul Suceava încercând să scape. Bărbatul a fost atunci rănit în zona piciorului, iar ulterior a fost condamnat la o pedeapsă privativă de libertate în penitenciar pentru furt.

  Din păcate, perioada petrecută în penitenciar nu a dus la responsabilizarea și conștientizarea bărbatului în vederea reconsiderării valorilor față de lege și societate, după eliberare acesta inițiind noi demersuri infracționale.

  În plus, Alexandru Andrei Juravle a încercat să transpună trecutul infracțional, actele teribiliste și condamnarea în justiție în garanții specifice lumii infracționale care să garanteze un ascendent și o poziție dominantă în cadrul diverselor asocieri infracționale structurate sau nestructurate din care a făcut parte sau a încercat chiar să le conducă.

  Mai mult decât atât, vanitatea și lipsa de respect față de proprii colaboratori sau complici în activități infracționale au dus, în timp, inclusiv la săvârșirea unor acte hilare de sabotaj asupra actului infracțional colectiv, Juravle colectând preferențial profiturile din furturi, fapt ce a nemulțumit membri grupării.

  În aceste condiții, individul, după săvârșirea mai multor furturi prin diverse asocieri personale infracționale, percepând iminența actului judiciar dar și presiunea propriei grupări infracționale pe fondul însușirii unor sume de bani în detrimentul altor complici și prin încălcarea convențiilor infracționale, a părăsit țara fără a împărtăși apropiaților destinația.

  La data de 4 iulie 2022, în vederea probării activității infracționale și pentru individualizarea participației penale în mai multe cauze de furt din zona de nord a județului Suceava, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, polițiștii au efectuat 12 percheziții domiciliare.

  Cu ocazia activităților desfășurate, la domiciliile persoanelor vizate, respectiv gruparea infracțională din care făcea parte și Juravle au fost găsite și ridicate sume mari de bani în numerar (aproximativ 70.000 de euro și peste 120.000 de lei), circa 300 de litri de motorină, dispozitive special modificate pentru scoaterea combustibilului din rezervoare, precum și scule electrice provenite din săvârșirea de furturi și alte bunuri care interesează cauzele (bani, vehicule și bunuri în valoare de circa 150.000 de euro).

  Totodată au fost ridicate în vederea indisponibilizării 4 autoturisme și o autoutilitară, aparținând membrilor grupării și folosite la săvârșirea infracțiunilor.

  De asemenea, au fost puse in executare 10 mandate de aducere, vizând membrii grupării și persoane despre care au fost obținute date că dețin bunuri provenite din săvârșirea infracțiunilor.

  În urma probatoriului administrat, s-a dispus reținerea în arestul IPJ Suceava pentru o perioadă de 24 de ore a 7 suspecți cu vârste cuprinse între 16 și 49 de ani din municipiul Rădăuți și comuna Dornești, pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de furt calificat în formă continuată, ulterior o parte dintre aceștia primind și mandate de arestare preventivă.

  La data desfășurării perchezițiilor domiciliare, Alexandru Andrei Juravle bănuit de faptele de furt nu a fost identificat la domiciliul din comuna Brodina. Au fost efectuate activități investigative și s-a constatat că acesta plecase anterior din țară, declarând diferite posibile destinații inclusiv familiei și apropiaților.

  În ciuda acestor inconveniente în activitatea de cercetare penală, procurorul de caz a continuat activitatea de documentare a cauzei cu sprijinul polițiștilor judiciariști, în baza probatoriului administrat reușindu-se prezentarea cauzei în fața judecătorului de la nivelul Judecătoriei Rădăuți, care la data de 15 iulie 2022 a emis față de bărbatul de 35 de ani mandatul de arestare în lipsă.

  Prin organele judiciare din cadrul IPJ Suceava au fost demarate de îndată procedurile specifice, în scurt timp, în baza informațiilor deținute și exploatate de polițiști, inclusiv cu colaborarea unor membri ai grupării infracționale, fiind localizat suspectul bănuit de comiterea faptelor pe teritoriul statului german.

  Prin resorturile instituționale competente au fost inițiate demersuri judiciare în baza procedurilor internaționale, Alexandru Andrei Juravle fiind identificat și arestat pe teritoriul statului german și ulterior extrădat și predat autorităților judiciare din Suceava, la data de 13 ianuarie 2023.

  La data de 14 ianuarie 2023, acesta a fost prezentat de către procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți instanței de judecată care a confirmat mandatul de arestare preventivă pentru 30 de zile, suspectul fiind încarcerat în arestul IPJ Suceava.

  Cercetările sunt continuate de către polițiști sub coordonarea directă a procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, pentru stabilirea și probarea întregii activități infracționale, Alexandru Andrei Juravle fiind bănuit în mai multe cauze de furt cu prejudicii mari înregistrate cu autori necunoscuți din ultimii ani din zona de nord a județului, urmând a se dispune procedural prin unitatea de parchet competentă.

  Facem precizarea că această fază a procesului penal reprezintă, conform Codului de Procedură Penală un moment și o situație care nu poate să înfrângă prezumția de nevinovăție, cercetările fiind continuate de către autoritățile judiciare competente pentru stabilirea situației de fapt și a măsurilor procesuale și judiciare conform legislației penale în vigoare.

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello Euro Fratello

  Related articles