More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  Femeile au început să dispară pe capete în Peru în perioada de izolare impusă din cauza coronavirusului (INTERNAȚIONAL)

  Peste 900 de femei, dintre care 70% minore, au dispărut în Peru în timpul celor trei luni şi jumătate de izolare impuse din cauza pandemiei de coronavirus, a anunţat luni avocatul poporului, relatează AFP.

  Înainte de izolare, se înregistrau în medie cinci dispariţii pe zi, dar acest număr a crescut la opt în această perioadă.

  „În perioada 16 martie – 30 iunie, 915 femei au fost date dispărute în Peru”, a declarat pentru AFP Eliana Revollar, responsabilă pentru drepturile femeilor.

  „Trebuie să ştim ce s-a întâmplat cu ele”, a declarat pentru postul de radio RPP avocatul poporului, Walter Gutiérrez.

  „Cazurile de fetiţe şi adolescente reprezintă 70% din totalul femeilor dispărute”, a adăugat el.

  Cu toate că unele au reapărut ulterior, din cauza lipsei unui registru naţional de poliţie nu se ştie încă numărul celor date dispărute.

  „Există o reţinere din partea poliţiei în anchetarea acestor cazuri. Solicităm crearea registrului naţional al persoanelor dispărute”, a menţionat Eliana Revollar.

  În 2019, au avut loc 166 de cazuri de feminicid în Peru, a zecea parte dintre acestea fiind catalogată iniţial ca dispariţie.

  Peru este a doua ţară din regiune cu cele mai multe cazuri de coronavirus (peste 384.000), după Brazilia, şi a treia la numărul de decese (peste 18.000), după SUA şi Mexic.

  Sursa: Agerpres

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello

  Related articles