More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  Mircea Lucescu a rezistat doar 4 zile la Dinamo Kiev (SPORT)

  Directorul Gazetei Sporturilor, Ovidiu Ioanițoaia, a aflat în exclusivitate că Mircea Lucescu nu va mai antrena Dinamo Kiev! Acesta și-a dat demisia în urmă cu puțin timp din funcția de antrenor principal.

  Mircea Lucescu a semnat cu Dinamo Kiev joia trecută, într-o mutare-șoc în fotbalul internațional. Antrenorul român în vârstă de 74 ani este una dintre legendele rivalei Șahtior Donețk, acolo unde a antrenat timp de 12 ani, și a fost contestat încă din start de suporterii din capitalei Ucrainei. 

  Comunicatul de plecare scris de Mircea Lucescu: „Nu pot să accept ca propriii fani să acționeze împotriva intereselor clubului”

  Cu părere de rău am hotărât să renunț la posibila colaborare cu Dinamo Kiev.

  Mulțumesc familiei Surkis pentru încrederea acordată și invitația făcută, dar îmi este imposibil să pot activa într-o atmosferă de ostilitate venită mai ales din partea acelei grupări de suporteri Ultras, de a cărei susținere echipa are atâta nevoie în momentele de încleștare sportivă.

  N-am fost niciodată un laș, am acceptat provocările sportive, dovadă trecerea de la Galatasaray la Beșiktaș sau de la Dinamo București la Rapid București, cu suporteri într-o mare rivalitate, dar corecți, care m-au primit cu speranță și cu brațele deschise și cu care am reușit cucerirea titlurilor din țările respective.

  Nu pot să accept ca propriii fani să acționeze împotriva intereselor clubului. Cred că era momentul să se producă o schimbare care să provoace emulație, entuziasm, motivație și care să readucă echipa la nivelul la care tradiția și istoria acestui club îi dau dreptul.

  Venirea mea la Dinamo Kiev n-are nici o legătură cu valoarea contractului, banii au fost ultima mea preocupare.

  Îmi doream să mă întorc în fotbal, în Ucraina, unde am cunoscut atâtea satisfacții, să intru din nou în atmosfera aceea atât de palpitantă și plină de neprevăzut care este fotbalul. O făceam cu entuziasm, cu deplină încredere în potențialul tinerilor jucători ucraineni, mulți dintre ei componenți ai selecționatelor naționale.

  Îmi doream o competiție așa cum a fost cu ani în urmă, care să electrizeze tribunele. Ucraina merita asta.

  MIRCEA LUCESCU

  Mircea Lucescu amenințat cu ștreangul 

  Mircea Lucescu a fost inamicul numărul 1 al fanilor lui Dinamo Kiev. Cât timp a stat pe banca rivalei Șahtior, antrenorul român a cucerit 22 de trofee, dominând total competiția internă. De-a lungul anilor, „Il Luce” a avut mai multe momente tensionate cu formația din Capitală, iar ultrașii nu au uitat.

  Imediat după numirea la Kiev, pe una dintre cele mai populare pagini de suporteri ai lui Dinamo Kiev au apărut două mesaje amenințătoare, reprobabile. În prima postare, antrenorul român apare în fața eșadofului, cu mesajul „Capus sus, Mister!”.

  Sursa: GSP

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello Euro Fratello

  Related articles