FOTO EVZ
Ritmic Suceava

Dacă ai în plan anul acesta să îţi cumperi o locuinţă, una dintre opţiuni este programul „Noua Casă”. Dumitru Nancu, directorul Fondului de Garantare, a declarat că din 15 august programul va fi funcţional. Noutatea este plafonul garantat de stat, in valoare de 140.000 de euro, cu avans de 15%, acelaşi avans care te face eligibil si pentru creditul ipotecar.

În cazul în care eşti interesat de un apartament de 140.000 de euro şi ai deja avansul de 21.000 de euro, în trecut, îţi era mai uşor să optezi pentru un credit ipotecar. Acum, băncile s-ar putea să îţi acorde mult mai greu împrumutul, din cauza nesiguranţei economice din criza actuală. Flavius Pop, consultant în imobiliare, îţi explică de ce programul „Noua Casă” este mai avantajos.

„Băncile înscrise în program, având şi garanţia şi singuranţa din partea statului, vor să parcurgă, practic, mai repede şi eligibilitatea potenţialilor cumpărători şi atunci va fi un avantaj să vizeze un credit “Noua casă” pentru plafonul de 140.000 de euro”, spune Flavius Pop,Senior Consultant Living Department JLL.

„Pe partea de scoring al clientului va fi mai rapid acum şi va face băncile să se simtă mai confortabil să dezgheţe creditarea”, a declarat Flavius Pop.

Sursa: Mediafax

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here