More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  Deputatul Florin Pușcașu: „Românii nu mai pot duce povara fiscală la care sunt supuși”

  Deputatul AUR de Suceava, Florin Pușcașu, i-a solicitat primului – ministru Marcel Ciolacu anularea noii metode de calcul pentru impozitarea proprietăților ce intră în vigoare la 1 ianuarie 2025 întrucât îmbogățirea baronilor locali se face pe spinarea românilor aflați în nevoie.

  „Prin Ordonanța de Urgență nr. 16/2022, vor aduce modificări esențiale în calculul taxelor locale pe proprietate, afectând atât proprietățile rezidențiale, cât și cele nerezidențiale. Aceste schimbări intră în vigoare la 1 ianuarie 2025. Contribuabilii, persoane fizice și juridice deopotrivă, trebuie să știe că, pe lângă creșterile de impozite din acest an, peste numai 9 luni îi așteaptă noi majorări, de data aceasta pe segmentul taxelor locale pe proprietate. Este vorba despre prevederi care schimbă esențial modul de calcul al acestora, stabilite prin Ordonanța de Urgență nr. 16/2022. Anul în curs a venit deja cu majorări ale altor taxe și modificări legislative pe baza cărora povara fiscală crește în 2024. Este important de știut însă că, în urma aplicării noilor reglementări, de anul viitor, creșterea taxelor și impozitelor pe proprietăți (imobile și terenuri), colectate și utilizate de către autoritățile locale, este inevitabilă. Principalul motiv din spatele acestor modificări este necesitatea de a asigura venituri suficiente pentru baronii locali care recent și-au majorat lefurile fără să verifice sustenabilitatea bugetului local. Recomandările forurilor internaționale, precum FMI și OCDE, au avut un rol esențial au subliniat importanța creșterii veniturilor fiscale. Noile reguli vor impune o nouă metodă de calcul pentru impozitarea proprietăților, eliminând plafoanele maxime și ajustând taxele în funcție de valoarea de piață a proprietăților. Aceste schimbări vor avea un impact semnificativ asupra contribuabililor, atât persoane fizice, cât și juridice, și vor influența deciziile de investiții în proprietăți rezidențiale sau nerezidențiale. Practic, va fi o lovitură crâncenă la adresa nivelului de trai al românilor. Desprinderea politicienilor față de sol și îndepărtarea față de poporul care i-a ales a atins cote alarmante. Românii nu mai pot duce povara fiscală la care sunt supuși. Poporul român este în prag de revoltă, oamenii nu mai au bani să-și trimită copii la școală.

  Față de această situație vă adresez următoarea interpelare:

  La ce data veți anula noua metodă de calcul pentru impozitarea proprietăților ce intră în vigoare la 01.01.2025?  

  La ce dată pensia minima și salariul minim va fi calculate pe baza unui coș minim de consum conform normelor europene?”, a transmis deputatul Florin Pușcașu.

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello Euro Fratello

  Related articles