More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  Deputatul Dorel Acatrinei: „Este inadmisibil ca România, cu marele său potențial agricol, să depindă de hrana produsă în exterior”

  Deputatul AUR de Suceava, Dorel Acatrinei, a transmis un mesaj prin care a atras atenția că România, deși este un producător important de ouă și carne de oaie, continuă să fie dependentă de importuri.

  „Franța a anunțat că va introduce principiul suveranității alimentare în legislație, ca parte din măsurile menite să satisfacă nemulțumirile fermierilor, în contextul protestelor din țară și din întreaga Europă. Cum stau lucrurile în România? Țara noastră dispune de un potenţial agricol generos, situându-se pe locul 5 între ţările UE și fiind capabilă să acopere necesarul de hrană a cca. 80 de milioane de persoane. Cu toate acestea, suntem dependenți de importuri. Am ajuns în situaţia în care reuşim să ne mai asigurăm consumul din producţia proprie la doar două produse: ouă şi carne de oaie. Deși, teoretic, nu ne lipsește nimic pentru a deveni un producător de anvergură la nivel european, suntem dependenți de importuri masive de produse agroalimentare de strictă necesitate, până la limita de a ne afecta grav securitatea alimentară. Mai mult, partidele aflate la putere, PSD și PNL, au aplicat o ultimă lovitură fermierilor români, încurajând importurile din Ucraina. Iată de ce anul acesta, cu 5 sau 3 rânduri de alegeri, este unul crucial pentru trimiterea în mod democratic a slugilor de la PSD și PNL în opoziţie și inițierea unor discuții în societate privind suveranitatea alimentară și securitatea alimentară. Este inadmisibil ca România, cu marele său potențial agricol, să depindă de hrana produsă în exterior și să aibă deficit comercial în domeniul produselor agroalimentare, iar asta este numai vina PSD și PNL, care au condus țara într-un mod dezastruos!”, a declarat deputatul Dorel Acatrinei.

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello Euro Fratello

  Related articles