More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  Deputatul Mirela Adomnicăi: „Guvernul Ciolacu a luat măsuri decisive pentru sprijinirea fermierilor români”

  Deputatul PSD de Suceava, Mirela Adomnicăi, a transmis un comunicat de presă prin intermediul căruia a anunțat că Guvernul Ciolacu a luat mai multe măsuri importante pentru sprijinirea fermierilor români.

  „Sprijin ferm și real pentru agricultura românească! Astăzi, guvernul Ciolacu a luat măsuri decisive pentru sprijinirea fermierilor români! A fost aprobat Creditul Fermierului, cea mai avantajoasă formă de creditare pentru agricultori. Fiecare fermier are posibilitatea de a primi 280.000 de euro, cu o dobândă de doar 1,95% pe an, statul acoperind ROBOR pe o perioadă de 5 ani. De asemenea, s-a decis achitarea și în 2024 a 50% din valoarea facturilor pentru energia electrică folosită în irigarea culturilor agricole, un sprijin esențial pentru creșterea producției. În ultimele săptămâni, am venit în sprijinul fermierilor noștri și prin alte măsuri concrete: echivalarea permisului de conducere categoria B cu TR1 și înmatricularea utilajelor doar pe baza înregistrării la primărie, fără alte formalități birocratice; acordarea unui sprijin financiar direct de 100 euro la hectar pentru culturile din toamna anului 2022 și de 100 de euro per animal, pentru crescătorii de vaci de carne, pentru a stimula dezvoltarea sectorului agricol; sprijinul se acordă proporțional și crescătorilor de porci și păsări pe baza unei formule de calcul; actualizarea subvenției la motorină, asigurând fermierilor un carburant mai ieftin cu 25% în 2024; amânarea ratelor pentru fermierii afectați de secetă. Ne-am ținut promisiunea de a sprijini fermierii noștri și am prevăzut fondurile necesare în bugetul Ministerului Agriculturii pentru toate aceste inițiative vitale!”, a transmis deputatul Mirela Adomnicăi.

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello Euro Fratello

  Related articles