More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  De-a râsul-plânsul. Fiul prezbiterului Bisericii Penticostale din Cajvana trebuie să plătească chirie pentru bunurile ce i-au rămas în casa din care a fost evacuat cu forța de către părinți

  Telenovela din familia prezbiterului Bisericii Penticostale din orașul Cajvana continuă și este departe de a se încheia. Fiul cel mare, Sava Iacoban, nu a reușit nici după aproape  doi ani, de când a fost evacuat din casă de către părinții săi, să intre în posesia lucrurilor rămase în locuință, ba mai mult s-a trezit că trebuie să plătească și chirie familiei pentru că i-a ținut acele lucruri.

  Reamintim că prezbiterul Savu Iacoban a obținut în instanță un ordin de evacuare din locuință a fiului său cel mai mare, Sava Iacoban, după ce, se pare că s-a certat cu nora. Povestea este una încâlcită și cu multe interese bănești.

  Soția înaltei fețe bisericești penticostale a fost înfiată de o familie înstărită din Cajvana, iar fiului cel mai mare i-a revenit sarcina să-și îngrijească bunicii și să-i înmormânteze, iar drept recompensă, familia i-a promis casa bătrânilor și pământul, fiind vorba despre o suprafață de aproximativ 35 de ari. Toate s-au scurs în liniște și armonie, fără ca cineva să bănuiască ce avea să urmeze. Nepotul și-a respectat toate angajamentele față de bunici și le-a purtat de grijă până au închis ochii. În anul 2008 s-a căsătorit și împreună cu soția s-au decis să renoveze casa bătrânească.

  Soții Iacoban au înțeles că din punct de vedere legal nu au niciun drept să mai locuiască în acea casă și le-au cerut părinților să le înapoieze contravaloarea lucrărilor de modernizare pe care le-au făcut, sumă care se ridică la 50.000 de euro, dar se pare că aceștia și-au scos fiul în stradă, împreună cu soția și cei trei copii minori,  fără niciun ban.

  După ani de procese, soții Rodica și Sava Iacoban au fost înștiințați să se prezinte pe data de 19 septembrie 2023, la sediul Poliției orașului Cajvana, pentru a ridica bunurile aflate în custodia fratelui bărbatului, Daniel Iacoban, cel care a devenit proprietar al locuinței bunicilor, după ce părinții i-au semnat documentele necesare.

  Chiar dacă Rodica Iacoban împreună cu soțul ei s-au prezentat la ora stabilită de către executorul judecătoresc, pentru a-și recupera lucrurile pentru care au muncit, Daniel Iacoban se pare că s-a răzgândit, invocând niște motive de-a dreptul puierile și mai mult, solicitându-i propriului frate și chirie că i-a găzduit lucrurile în ultimii aproape doi ani.

  „Nu se poate proceda la restituirea bunurilor ce au fost inventariate la data de 15 martie 2022, întrucât debitorii Iacoban Sava și Iacoban Rodica, nu au asigurat forță de muncă necesară ridicării și predării bunurilor sus-menționate iar condițiile meteo din ziua de 19 septembrie 2023, nu permit scoaterea și depozitarea bunurilor pe domeniul public. Ca urmare a faptului că debitorii Iacoban Sava și Iacoban Rodica nu au ridicat bunurile sus-menționate, urmează ca, creditorul Iacoban Daniel, să solicite instanței obligarea debitorilor la plata cheltuielilor pentru păstrarea bunurilor de la data de 15 martie 2022 până pe 19 septembrie 2023, perioadă în care a avut în custodie bunurile inventariate”, se menționează în Procesul verbal încheiat de către executorul judecătoresc care se presupune că ar trebui să soluționeze această problemă.

  Familia Sava și Rodica Iacoban trebuie acum să achite suma de 4.420 de lei pentru executarea silită, chiar dacă acele bunuri nu au intrat în posesia lor. Ba mai mult, li s-a adus la cunoștință faptul că pot plăti această sumă în termen de 8 zile de la înștiințare, dar în mai puțin de 24 de ore, le-a fost blocat contul în care intră alocația celor 3 copii minori.

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello Euro Fratello

  Related articles