More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  Confruntări armate au avut loc la granița dintre Liban și Israel (INTERNAȚIONAL)

  Schimburi de focuri între armata israeliană şi militanţi din cadrul mişcării islamiste Hezbollah au avut loc luni după-amiază la frontiera dintre Israel şi Liban, afirmă surse militare.

  Confruntările au avut loc în zona Muntelui Dov. Armata israeliană a oprit cu focuri de armă membri ai mişcării şiite Hezbollah care au pătruns scurt timp pe teritoriul Israelului cu scopul comiterii unui atac, au declarat surse militare citate de postul Channel 12 şi de cotidianul Times of Israel.

  În urma schimburilor de focuri, niciuna dintre părţi nu a raportat victime.

  Armata israeliană a avertizat că va riposta mai puternic dacă atacurile Hezbollah vor continua.

  Incidentul intervine după ce mai multe explozii au avut loc, vineri, în zone situate la frontiera Israelului cu Siria, în contexul amplificării tensiunilor cu organizaţia şiită Hezbollah. Tensiunile s-au amplificat după ce un membru al mişcării şiite Hezbollah a fost ucis într-un raid aerian efectuat la periferia oraşului sirian Damasc. Atacul a fost atribuit de Siria Israelului.

  De teama unor represalii ale mişcării şiite Hezbollah, armata israeliană a suplimentat efectivele militare în zona frontierei nordice. Mişcarea Hezbollah, susţinută de Iran, deţine controlul în sudul Libanului, la frontiera cu Israelul, dar a trimis militanţi şi în Siria, pentru a ajuta Administraţia Bashar al-Assad în conflictul cu grupuri insurgente şi teroriste.

  Sursa: Mediafax

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello Euro Fratello

  Related articles