More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  A vrut să dea mită unui polițist și va da socoteală în fața judecătorilor

  Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a unui inculpat, cercetat sub control judiciar, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

  Cauza a fost instrumentată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava împreună cu poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Județean Anticorupție Suceava.

  Din probatoriul administrat în cursul urmăririi penale au rezultat următoarele:

  La data de 01.07.2020, în jurul orei 11.00, inculpatul l-a întâlnit și abordat în trafic, pe raza unui sat din zona rurală a județului Suceava, pe șeful Postului de Poliție al comunei respective.

  Anterior, la data de 30.06.2020, nepotul inculpatului comisese o infracțiune la regimul rutier, iar fapta sa fusese constatată de doi agenți de poliție, dintre care unul din subordinea șefului Postului de Poliție menționat mai sus. Fapta nepotului inculpatului face obiectul unui dosar penal înregistrat la același Post de Poliție.

  În aceste împrejurări, inculpatul i-a promis șefului Postului de Poliție suma de 300 de euro dacă acesta din urmă își va exercita atribuțiile de serviciu în așa fel încât nepotul său să nu fie tras la răspundere penală pentru fapta comisă, iar cercetările să fie oprite.

  În aceeași zi, la data de 01.07.2020, în jurul orei 13.30, inculpatul s-a deplasat la sediul Postului de Poliție menționat și i-a remis efectiv, cu titlu de mită, în scopul arătat mai sus, suma de 300 de euro șefului Postului de Poliție, fiind suprins în flagrant de către organele de urmărire penală.

  Suma de 300 de euro a fost ridicată cu ocazia constatării infracțiunii flagrante și cu privire la aceasta s-a dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului, în vederea confiscării speciale, banii fiind dați cu titlu de mită și atrăgând incidența art. 290 alin 5 Cod penal.

  Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Suceava.

  Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello Euro Fratello

  Related articles