More
    Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
    Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
    Ritmic Suceava

    FOTO Ziua Bujorului de munte a fost sărbătorită cu mare fast la poalele Munților Călimani, la Șaru Dornei: „Este cea mai frumoasă localitate din zona de munte a județului Suceava”

    Ziua Bujorului de munte a fost sărbătorită, weekendul care tocmai s-a încheiat, cu mult fast în comuna Șaru Dornei, atât localnicii cât și turiștii bucurându-se de o atmosferă de poveste. Sărbătoarea „Bujorului de Munte”, ajunsă la cea de-a XVI-a ediție, a fost marcată prin evenimente ce s-au derulat pe parcursul a trei zile, administrația locală în frunte cu primarul Ioan Cătălin Iordache, fiind o gazdă exemplară pentru publicul extrem de numeros.

    Evenimentele au debutat vineri cu o proiecție de film pe Stadionul Neagra Șarului, iar sâmbătă dimineață au avut loc  o serie de competiții sportive, cât și o lansare de carte, la Centrul de vizitare al Parcului Național Călimani. Pe scena amplasată pe Stadionul Neagra Șarului a urmat un spectacol de muzică populară susținut de Grupul vocal „Flori de pe Dorna”.

    Pe scenă au urcat și Cătălina Negrea Baltaru împreună cu grupul „Flori Bucovinene”, Loredana Costea, Antonia Cristina Crimuț, Daiana Ivașcu, Roxana Chiruță, Moraru Bogdana, David și Miruna Țăran, Dumbravă Teodora, grupul „Soul for music”, Alex Martari și elevii școlii de canto „Dya’s kids” iar după lăsarea întunericului, participanții au fost invitați la o discotecă în aer liber.

    Ziua cea mai aglomerată a fost de departe cea de duminică, care a debutat cu o vizită în Parcul Național Călimani, unde a putut fi admirat, Bujorul înflorit.

    „Mulțumesc tuturor care sunteți prezenți astăzi la această petrecere minunată în localitatea noastră, Ziua Bujorului de Munte, sărbătoarea comunei noastre. Vă mulțumesc pentru faptul că v-ați lăsat toate treburile deoparte și vreți să sărbătorim împreună acest moment. Vreau să mulțumesc în mod deosebit doamnei deputat Fădor, pentru faptul că în fiecare an, la fiecare ediție, a fost prezentă la sărbătoarea Bujorului de Munte. Salut prezența în mijlocului nostru a domnului primar Andrei Mazăre, vecinul nostru din comuna Dorna Arini, vă mulțumesc mult pentru prezență. Îmi doresc ca această frumoasă sărbătoare de la început de iunie, să fie o sărbătoare pe care să nu o uităm ani și ani de zile. Astăzi, doamnă deputat, nu o să vă cer nimic legat de proiectele noastre de dezvoltare a comunei, proiecte la care ne-ați ajutat foarte mult, dar vreau să vă mulțumesc public pentru tot ceea ce ați făcut pentru comuna Șaru Dornei, pentru faptul că sunteți aproape de noi și pentru că la toate proiectele noastre ați pus umărul și s-a cunoscut. Vreau să felicit și cuplurile care împlinesc anul acesta 50 de ani de căsnicie și să mulțumesc tuturor care m-au ajutat să organizez acest eveniment”, a declarat Cătălin Iordache, primarul comunei Șaru Dornei.

    Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor s-a arătat încântată să participe și în acest an la sărbătoarea de la poalele Călimanilor, menționând că de fiecare dată găsește aici oameni primitori.

    „Vă mulțumesc din suflet domnule primar. Mă bucur să fiu și astăzi în mijlocul dumneavoastră și îi mulțumesc bunului meu prieten, primarul dumneavoastră, pentru invitație. Vin de drag și cu drag de fiecare dată la Șaru Dornei. Vin de drag pentru că în urmă cu foarte mulți ani, atunci când pentru prima dată am venit în comuna dumneavoastră, am avut impresia că localitatea dumneavoastră este cea mai frumoasă localitate din zona de munte a județului Suceava și chiar dacă astăzi este alături de mine și domnul primar de la Dorna Arini, trebuie să recunosc că în continuare Șarul Dornei, pentru mine, are ceva aparte și de fiecare dată așa cum spuneam, vin cu drag pentru că am cunoscut oameni deosebiți aici la Șarul Dornei. Mă gândeam astăzi că este a XVI-a ediție a Sărbătorii Bujorului de Munte, că nu este greu să începi o astfel de manifestare ci este extrem de greu să menții la un anumit nivel o astfel de sărbătoare și să aduci de fiecare dată un plus în organizare și în manifestarea în sine, de aceea vă felicit domnule primar pentru această frumoasă sărbătoare dar în același timp țin să vă felicit pe toți pentru ca această zi să fie într-adevăr una deosebită. Pentru că vin foarte des la Șaru Dornei știu că atunci când vorbim de echipă, aici nu este doar un slogan. Alături de domnul primar se află echipa din Primărie, se află echipa Consiliului Local și inclusiv ceea ce s-a întâmplat astăzi, este un dar pentru dumneavoastră, locuitorii din comuna Șaru Dornei. Munca acestei echipe se vede și an de an sunt rezultate care nu pot fi contestate de nimeni, lucrările de la Școala din localitate, lucrările de la Căminul Cultural, modernizarea drumurilor comunale, în spatele tuturor acestor proiecte stă munca unei întregi echipe, coordonată de către domnul primar și vreau să vă asigur de tot sprijinul meu când vine vorba de continuarea acestor proiecte dar în același timp să vă asigur și de sprijinul președintelui Consiliului Județean, Gheorghe Flutur. Sunt convinsă că așteptările dumneavoastră sunt foarte mari atunci când vine vorba despre ceea ce se realizează în comuna dumneavoastră și vă rog să aveți răbdare și încredere pentru că fiecare localitate este de fapt o gospodărie mai mare și cum acasă este în permanență câte ceva de făcut, fiți ferm convinși că la fel se întâmplă și în localitate pe care domnul primar o păstorește și încet încet comuna va arăta exact așa cum vă doriți și cum meritați. Festivalul de astăzi este totodată și un bun prilej de etalare a costumelor populare, a tradițiilor și a obiceiurilor transmise din generație în generație”, a transmis deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor.

    Primarul comunei Dorna Arini, Andrei Mazăre, prezent la sărbătoarea de la Șaru Dornei, i-a mulțumit edilului Ioan Cătălin Iordache pentru sprijin, recunoscând că a găsit în acesta, un adevărat prieten.

    „Mă bucur din suflet pentru că m-ați invitat și sunt mândru că sunt astăzi în mijlocul dumneavoastră. Vreau să spun că eu ca începător în ale primăriei, am avut mereu un sprijin în domnul primar și în doamna deputat, cărora le mulțumesc din suflet. Spun asta pentru că din experiența lor mi-au împărtășit și mie și le mulțumesc. Vă felicit pe dumneavoastră dragi cetățeni ai comunei Șaru Dornei pentru că ați știut mereu să alegeți ce-i mai bine pentru dumneavoastră, și anume pe domnul primar Cătălin Iordache”, a declarat Andrei Mazăre, primarul comunei Dorna Arini.

    În acest cadru festiv, au fost invitate pe scenă cuplurile din comuna Șaru Dornei care anul acesta împlinesc 50 de ani de căsătorie, administrația locală condusă de primarul Ioan Cătălin Iordache oferindu-le câte un cadou, iar doamnele au primit și câte un frumos coș cu flori. Cele șapte cupluri de aur ale comunei sunt Andrei Dumitru și Genoveva, Boca Constantin și Mărioara, Grigoraș Ioan și Elena ,Lostun Ioan și Maria, Lostun Vasile și Ortensia, Olteanu Vasile și Elena și Ungureanu Ioan și Iuliana.

    „Ani și ani de zile să fiți tot așa cum sunteți astăzi, bine, bucuroși, fericiți și cu sănătate. Să dați exemplu generațiilor tinere. Felicitări”, a urat primarul Ioan Cătălin Iordache cetățenilor de aur ai comunei.

    Petrecerea închinată Bujorului de munte a continuat mat un concert de muzică populară susținut de Ansamblul „Balada” Bistrița, îndrăgita interpretă Ana Ilca Mureșan, Ciprian și Doina Petroaie, Călin Brăteanu și Ansamblul Profesionist „Arcanul” Suceava, Grupul Folcloric „Cântec de la munte”, copiii Școlilor Gimnaziale Neagra Șarului și Șaru Dornei, Clubul Copiilor și Elevilor Neagra Șarului. Invitatul special al serii a fost Bobi Dumitraș care a susținut un număr musical dar și de stand-up, ținând publicul antrenat în ciuda temperaturii care nu era chiar prietenoasă.

    Petrecerea a continuat cu un recital susținut de Pamfil Roată după care pe scenă au urcat Laura Erhan și Cătălina Negrea Baltaru. 

    Seara de duminică și totodată Sărbătoarea Bujorului de munte „La Poale de Călimani” s-a încheiat cu un impresionant foc de artificii.

    Articole recente

    Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello Euro Fratello

    Related articles