More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  VIDEO Vestul României este sub ape. Zeci de persoane au fost salvate de pompieri (NAȚIONAL)

  În urma ploilor abundente și a scurgerilor de pe versanți, în județul Timis, avertizat cu Cod Rosu și Cod Portocaliu hidrometeorologic, zece localități au fost afectate de inundații. Opt oameni au fost evacuați și au fost inundate locuințe, curți, beciuri, străzi și drumuri.

  „În contextul multiplelor avertizări hidrometeorologice de Cod Roșu și Cod Portocaliu valabile la nivelul județului Timiș, în urma ploilor abundente și a scurgerilor de pe versanți, mai multe localități au fost afectate de inundații. Astfel, pompierii militari timișeni au fost solicitați să intervină în 10 localități pentru evacuarea apei din curți și gospodării”, transmit reprezentanții ISU Timiș.

  Pompierii au intervenit la Fardea unde au fost evacuate 8 persoane (3 adulți și 5 copii), 10 animale medii și 50 de păsări. De asemenea, s-a intervenit pentru evacuarea apei din 2 case, 9 curți și 16 grădini.

  La Lugoj s-a intervenit pentru evacuarea apei din 5 beciuri/subsoluri inundate, și 8 curti, iar la Nadrag s-a intervenit la un pod avariat de viitură și pentru evacuarea apei dintr-o casă și 4 curți.

  De asemenea, la Seceani s-a intervenit pentru evacuarea apei din 3 case și 12 curți, iar la Făget s-a intervenit pentru evacuarea apei dintr-un beci inundat, 4 curți și 3 grădini. La Jena s-a intervenit pentru evacuarea apei din 4 curți și o unitate de cult, iar la Buzad (comuna Bogda) s-a intervenit pentru evacuarea apei dintr-un beci.

  La Criciova pompierii au intervenit pentru evacuarea apei dintr-un beci, la Jupănești pentru evacuarea apei dintr-o curte și un adăpost pentru animale, iar la Timișoara s-a intervenit pentru evacuarea apei de pe strada Mile Cărpinișan.

  Pompierii recomandă populației din zonele vizate de inundații să evite deplasările și să ia măsurile de autoprotecție în perioada de valabilitate a avertizării hidrologice.

  Nouă adulți și 12 copii au fost salvați, cu ajutorul unui elicopter din calea apelor care le-au indundat locuințele dintr-un cartier al orașului Oțelu Roșu din județul Caraș – Severin.

  Sursa: Opinia Timișoarei

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello

  Related articles