More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  VIDEO Sicriul unui bărbat mort de coronavirus a fost desigilat de rudele sale de etnie romă: „Ne obligă să-l îngropăm așa ca să ia bani”

  Bărbatul în vârstă de 41 de ani era din Gura Humorului şi a murit la Spitalul Suceava, după o lungă şi grea suferinţă. Avea cancer şi s-ar fi infectat şi cu SARS- CoV-2, spun autorităţile. Din acest motiv, sicriul trebuia să rămână sigilat pe tot parcursul ceremoniei de înhumare. Numai că rudele defunctului l-au desigilat. Poliţia a deschis un dosar penal pentru „zădărnicirea combaterii bolilor”.

  Contactat telefonic, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Suceava, Ionuţ Epureanu, a confirmat că incidentul de la Gura Humorului face obiectul unui dosar penal pentru „zădărnicirea combaterii bolilor”.

  Ionuţ Epureanu a explicat că ancheta este în curs de desfăşurare şi nu se cunosc toate datele.

  Surse neoficiale susţin că romii au ridicat sicriul, în care se afla trupul neînsufleţit al bărbatului de 41 de ani, de la morga Spitalului Suceava, la sfârşitul săptămânii trecute.

  În contextul infectării cu noul coronavirus, sicriul nu trebuia desigilat pentru a preveni răspândirea virusului.

  Însă rudele persoanei decedate susţin că n-au fost informate că n-au voie să ridice capacul coşciugului şi din acest motiv au desigilat sicriul.

  Marţi, 30 iunie, la Gura Humorului s-a deplasat o echipă de inspectori de la Direcţia de Sănătate Publică pentru a face o anchetă epidemiologică. Inspectorii trebuie să identifice persoanele care au participat la înmormântare.

  Din informaţiile pe care le avem, echipele de intervenţie au obligat rudele să sigileze sicriul.

  Unul dintre participanţii la înmormântare a intrat în direct pe Facebook din cimitir şi a ţipat în gura mare că bărbatul a murit de cancer şi că acum autorităţile obligă rudele să-l îngroape ca mort de COVID-19, pentru bani.

  „Uitaţi ce să întâmplă la noi, în România. A murit de cancer şi ne obligă să-l înmormântăm de COVID ca să ia bani. Uitaţi, oameni buni! Ne obligă să-l îngropăm de COVID şi el a murit de cancer. Uitaţi, oameni buni, ce legi sunt!”, a spus Marin Suciu.

  Inspectorii sanitari au fost însoţiţi atât de poliţişti, cât şi de jandarmi, pentru a aplana eventualele conflicte de la faţa locului.

  Reporterul „Adevărul” a încercat să ia legătura cu şeful Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, Dinu Sădean, pentru a obţine mai multe informaţii, dar acesta nu a răspuns la telefon. 

  Întrebat de unde a aflat Poliţia de cele întâmplate, Ionuţ Epureanu a spus că poliţiştii din Gura Humorului s-au autosesizat, după ce au văzut numărul mare de persoane adunate la priveghi.

  Publicată de Marin Suciu pe Marţi, 30 iunie 2020

  Sursa: Adevărul

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello Euro Fratello

  Related articles