More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  VIDEO O șoferiță va fi pieton 60 de zile, după ce a efectuat o depășire neregulamentară, în apropiere de ”Zidul Morții”. Isprava acesteia a fost filmată și publicată pe Facebook

  La data de 25 august 2023, în mediul on-line au fost promovate imagini video care surprindeau încălcări ale regulilor de circulație săvârșite de către un șofer care a efectuat o manevră neregulamentară de depășire, pe DN17.

  Gestul șoferului care a încălcat legislația rutieră a produs indignarea celorlalți participanți la trafic, generând totodată și un risc rutier sporit.

  Polițiștii Biroului Rutier – Poliția Municipiului Suceava s-au autosesizat, stabilind că autoturismul surprins în imaginile video a fost condus la data de 22 august 2023, ora 21:27 pe DN 17 ( în proximitatea intersecției cu VO2P- Zidul Morții), de către o tânără de 20 ani, din comuna Stroiești.

  Aceasta a condus autoturismul pe DN 17, direcția Gura Humorului-Suceava și a efectuat manevra de depășire în zona de acțiune a indicatorului “Depășirea interzisă” prin încălcarea marcajului longitudinal continuu, punând în pericol evident siguranța celorlalți participanți la trafic care au efectuat manevre de evitare a impactului.

  După îndeplinirea tuturor activităților procedurale specifice, pentru abaterile săvârșite, față de conducătoarea auto s-a luat măsura sancționării contravenționale pentru nerespectarea prevederilor art. 101 alin.(3) lit. (g) din OUG 195/2002 privind circulație pe drumurile publice, fiind aplicată măsura principală a amenzii în cuantum de 870 lei și măsura complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 60 zile.

  În ultimii ani la nivelul IPJ Suceava au fost dispuse în mod constant măsuri pentru creșterea fermității în ceea ce privește abordarea situațiilor de risc rutier și comportamentele în trafic care pun în pericol siguranța rutieră.

  Măsurile preventive privative de libertate au fost aplicate în cazurile de încălcare a legislației penale prin cumul de infracțiuni sau infracțiuni rutiere grave. 

  Efortul operativ a fost completat și de o colaborare foarte bună cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu dar și cu mass-media.

  Exploatarea eficientă a surselor deschise a dus la identificarea și sancționarea unor șoferi teribiliști sau care pun în pericol siguranța rutieră.

  „Facem încă o dată apel la toți participanții la trafic să respecte legislația rutieră. 

  Mulțumim totodată reprezentanților mass-media și tuturor cetățenilor care aduc în atenția noastră astfel de derapaje comportamentale pentru a putea aplica prevederile legale și a spori astfel gradul de siguranță rutieră”, a transmis IPJ Suceava.

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello

  Related articles