More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  VIDEO FOTO Unitățile de învățământ din Vicovu de Sus vor fi dotate cu echipamente în valoare de peste 1,5 milioane de euro: „Toți elevii vor beneficia de dotarea și utilarea sălilor de clasă la cel mai înalt nivel tehnologic”

  Elevii din orașul Vicovu de Sus se vor întoarce la școală, luni, 4 martie, în săli de clasă complet dotate cu aparatură IT de ultimă generație, deoarece administrația locală condusă de primarul Vasile Iliuț implementează în educație, un proiect de dotare a celor 5 unități de învățământ cu echipamente în valoare de peste 1,56 milioane de euro, care include mobilier, echipamente TIC și materiale didactice. Fondurile necesare derulării acestui proiect au fost obținute prin Programul Național de Redresare și Reziliență.

  „A început livrarea primelor echipamente incluse în proiectul finanțat prin PNRR. privind dotarea unităților de învățământ preuniversitar. În cursul acestei săptămâni, profităm de zilele de vacanță și dotăm fiecare sală de clasă cu table interactive, laptop-uri și imprimante urmând ca în a doua parte a lunii martie să schimbăm și mobilierul existent. De asemenea până la finalul anului școlar vor urma și alte surprize plăcute atât pentru elevii de gimnaziu, dar și pentru preșcolari”, a declarat Vasile Iliuț, primarul orașului Vicovu de Sus.

  Prima unitate de învățământ din localitate care a fost dotată și utilată cu aparatură IT performantă, este Liceul Tehnologic „Ion Nistor”.

  „A sosit primul transport de 65 de table interactive, la Liceul Tehnologic „Ion Nistor” și așteptăm și pentru celelalte unități de învățământ. Elevii din Vicovu de Sus vor beneficia de table interactive, toate sălile de clasă vor fi dotate. Mă bucur că vorbele se transformă în fapte și despre ceea ce am vorbit de-a lungul timpului, acum pot arăta că există. Toți elevii vor beneficia de dotarea și utilarea sălilor de clasă la cel mai înalt nivel tehnologic. Este un lucru foarte bun și vreau să le urez succes atât profesorilor cât și elevilor care vor folosi această aparatură”, a completat edilul Vasile Iliuț.

  Acesta nu este singurul proiect important aflat în derulare în orașul Vicovu de Sus, localitatea fiind un adevărat șantier, deoarece se lucrează la asfaltarea și betonarea a 28 de kilometri de drum, modernizarea infrastructurii rutiere fiind una dintre prioritățile administrației locale, de când frâiele comunității au fost preluate de omul de afaceri Vasile Iliuț.

  „Am fost și pe șantierele din Vicovu de Sus. Se lucrează la centura ocolitoare a orașului și am început și betonarea drumurilor, acei 18 kilometri de drum despre care am spus că se vor asfalta. Avem multă treabă anul acesta și ne bucurăm că plus cei 10 kilometri ai centurii ocolitoare, vom moderniza 28 de kilometri de infrastructură rutieră”, a încheiat Vasile Iliuț, primarul orașului Vicovu de Sus.

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello Euro Fratello

  Related articles