More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  VIDEO FOTO Contrabandiștii au aruncat 6.000 de pachete cu țigări într-o curte din Vicovu de Sus pentru a scăpa de polițiștii de frontieră aflați pe urmele lor

  În data de, 21 iulie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Vicovu de Sus, jud. Suceava, au declanșat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.

  Astfel, în jurul orei 19.30, colegii noștri au observat în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității Vicovu de Sus, un autoturism marca Audi A4, fără plăcuţe de înmatriculare, care se deplasa dinspre frontiera de stat către interiorul țării.

  Imediat, polițiștii de frontieră au acționat pentru oprirea la control a mașinii, efectuând somaţiile legale prin voce, însă șoferul nu s-a supus, continuându-și deplasarea în viteză, moment în care un alt autoturism marca Audi A4 în care se aflau doi bărbaţi a blocat drumul pentru a împiedica deplasarea polițiștilor de frontieră cu autospeciala de serviciu.

  La scurt timp, primul autoturism a fost descoperit abandonat lângă un imobil, iar cu acordul proprietarei, oamenii legii au intrat în curte, unde au descoperit abandonate mai multe colete ce conţineau ţigări de contrabandă, colete ce fuseseră aruncate din mașină, peste gard, în curtea localnicei.

  Au fost anunțate şi autoritățile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră, concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere și cercetare a zonei.

  Autoturismul şi coletele cu ţigări au fost transportate la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 6.000  pachete cu țigări provenite din Bielorusia, în valoare de 70.200 lei.

  Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul folosit la activitatea infracţională, în valoare de 5.000 lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

  În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat, contrabandă în formă agravantă şi infracţiunii de complicitate la contrabandă în formă agravantă. La finalizarea cercetărilor faţă de persoanele implicate vor fi luate măsurile legale ce se impun.

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello Euro Fratello

  Related articles