More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  Nereguli descoperite la gaterele din județ în urma unei acțiuni a polițiștilor suceveni

  În cadrul Planului Comun de Acţiune „Scutul Pădurii 2020”, privind săvârșirea de delicte silvice pe raza județului Suceava, lucrătorii Biroului Combaterea Delictelor Silvice din cadrul IPJ Suceava au acționat in perioada 13 – 17.07.2020 împreună cu inginerii silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, constatând faptul că, o societate comercială din judeţul Suceava a expediat fără avize de insoțire a materialului lemnos cantitatea de 35,13 mc cherestea rășinoase .

  De asemenea, s-a constatat faptul că societatea sus – amintită, nu respectă obligația legală de verificare a codurilor unice aferente avizelor intrate în punctul de lucru, operează in mod eronat datele în aplicația informatică, nu respectă modul de completare al avizelor de însoțire a materialului lemnos și nu înscrie la zi și în ordine cronologică avizele de însoțire in registrul de evidentă a materialului lemnos.

  În cauză poliţiştii au aplicat 5 sancţiuni contravenţionale în valoare de 18.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantităţii de 35,13 mc cherestea rășinoase în valoare de 25.258 lei.

  În cadrul aceleaşi acţiuni poliţiştii împreună cu lucrători ai Gărzii Forestiere Suceava au efectuat un control pe linia respectării prevederilor legale privind achiziţia, debitarea şi comercializarea materialelor lemnoase la o societate comercială de pe raza judeţului Suceava.

  Cu ocazia controlului s-a constatat faptul că, societatea comercială nu respectă obligația legală de verificare a codurilor unice aferente avizelor intrate in punctul de lucru şi operează in mod eronat datele in aplicatia informatică.

  În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională a societăţii comerciale, aplicându-se 10 sancţiuni contravenționale in valoare de 30.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantităţii de 23,73 mc lemn rotund rășinoase in valoare de 4.437 lei.

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello Euro Fratello

  Related articles