Ritmic Suceava

Femeia ucisă de un rechin duminică, 3 iulie 2022, într-o stațiune din Egipt era suceveanca Roxana Donisan, angajată la Administrația Finanțelor Publice Suceava. 

Ambasada României la Cairo a fost notificată telefonic, duminică, de agentul unei companii de turism cu privire la decesul unei românce aflate în vacanță în stațiunea Hurghada din Egipt. 

„În acest context, reprezentanții ambasadei au întreprins demersuri, în regim de urgență, pe lângă autoritățile competente egiptene în vederea obținerii unor informații suplimentare cu privire la circumstanțele producerii decesului. Potrivit informațiilor transmise de autoritățile competente egiptene, în urma investigațiilor realizate, a reieșit că decesul cetățeanului român s-a produs în urma unui atac al unui rechin. Reprezentanții Ambasadei României la Cairo au întreprins demersurile necesare pe lângă autoritățile române competente pentru identificarea, de urgență, a familiei din România a persoanei decedate, fiind transmise condoleanțe pentru pierderea suferită și oferite informațiile necesare cu privire la repatrierea trupului neînsuflețit pentru a fi înmormântat în România”, se arată în comunicat al Ministerului de Externe. 

Un atac al unui rechin a fost înregistrat și față e o turistă din Austria. În acest context, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români care călătoresc în Egipt să respecte recomandările autorităților locale privind zonele sigure de scăldat în mare. 

De asemenea, având în vedere că acest incident este al doilea de acest gen în ultimele două zile care implică atacuri de rechin, MAE recomandă cetățenilor români care se află în Egipt sau urmează să călătorească în această țară în scop turistic să urmeze sfaturile și recomandările autorităților locale în ceea ce privește zonele sigure de recreere și înot în mare”.

Sursa: ȘtiriSuceava.net

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here