More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  USV organizează Conferința internațională ENSEC – Rețeaua europeană pentru competență socială și emoțională

  În perioda 30 iunie – 2 iulie 2022, la Suceava, se va desfășura, pentru prima dată în România,  cea de a VIII-a ediție a Conferinței internaționale ENSEC (European Network for Social and Emotional Competence) – Rețeaua europeană pentru competență socială și emoțională. Evenimentul va reuni, la USV, în format fizic și virtual, peste 150 de cercetători și profesori din universități și organizații interesate de promovarea învățării sociale și emoționale pentru copii și adulți. Tema conferinței este Social Emotional Learning and Positive Development (Învățare socială și emoțională și dezvoltare pozitivă).

  Fundamentarea acestui eveniment științific pleacă de la contextual social și economic actual, dominat de incertitudini, care generează la nivel individual și social nevoia de activare a resurselor de reziliență personală, de identificare de soluții pedagogice care să suțină în mai mare măsură adaptarea la adversitate, flexibilitatea și sănătatea mintală.

  Conferința va surprinde multe dintre problematicile majore cu care se confruntă educația timpului nostru, va localiza și contextualiza teorii și practici în domeniul educației, sănătății, politicilor publice, va oferi oportunitatea pentru dezbateri și reflecții teoretice, pentru comunicare și diseminarea rezultatelor cercetărilor în domeniu. Tematicile principale propuse de conferință include: perspective transculturale asupra învățării sociale și emoționale, care conduc la dezvoltare pozitivă, sănătatea mintală în școală, formarea profesorilor pentru promovarea sănătății mintale și a educației emoționale în școală, învățarea socio – emoțională a adulților în contextual comunităților incluzive.

  Conferința ENSEC se organizează bianual și se bucură de o mare participare a specialiștilor din domeniul științelor educației, psihologiei, sănătății mintale din Europa, dar și din spațiul extra-european, edițiile anterioare fiind desfășurate în Budapesta (2019), Stokholm (2017), Lisabona (2015), Zagreb (2013), Manchester (2011), Istanbul (2009), Malta (2007). Pentru această ediție, la Suceava, propunem o abordare inovativă, organizând și sesiuni virtuale, având în vedere contextul in care ne aflăm.

  Ediția din acest an se va desfășura cu participarea cercetătorilor din diverse țări, cu prelegeri în plen susținute de cercetători aflați în elita mondială în domeniul educației emoționale (SEL  – social-emotional learning): Dr. Stephanie Jones, de la Universitatea Harvard, și Dr. Marc Bracket, de la Universitatea Yale (USA), Dr. Adrian Opre, de la UBB Cluj Napoca, și Dr. Marcelino Cabrera, de la Centrul de cercetare al Comisiei Europene (EU – JRC). Profesorul Maurice Elias, de la Universitatea Rutgers, va avea on interventie specială pe tema implicatiilor educației emoționale în situații de criză.

  Obiectivele propuse prin această manifestare științifică urmăresc creșterea interesului pentru activitatea de cercetare în domeniul educației, în special în investigarea fenomenelor sociale care descriu contextul european actual, conștientizarea decidenților în domeniul politicilor educaționale cu privire la rolul pe care ar trebui să și-l assume actorii educaționali în contextul lumii contemporane, dezvoltarea și extinderea relațiilor de colaborare cu alte universități din țară și străinătate

  Această ediție va debuta cu un workshop pre-conferință, susținut de către prof. Carmel Cefai, de la Universitatea din Malta, eveniment adresat profesorilor din Ucraina si România, pe tema rezilienței în situații de criză. De asemenea, prima sesiune plenară surprinde tematici privind sprijinul oferit refugiaților aflați într-o etapă de învățare.

  Conferinta va oferi ocazii de învățare prin cele șase sesiuni plenare, două simpozioane, șapte workshopuri, o sesiune de postere și 16 sesiuni de prezentări orale ale lucrărilor științifice.

  Ne onorează faptul că European Network for Social and Emotional Competence – ENSEC a ales România pentru organizarea celei de a VIII-a ediții a conferinței internationale, la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, ca partener, conferința beneficiind de sprijinul direct al Ministerului Educației,. Ne dorim ca acest moment să constituie prilej de dezvoltare de relații autentice de cooperare și construire de noi idei și practici în domeniul educației, în special în domeiul intervențiilor pentru promovarea sănătății mintale și emoționale și a rezilienței în școală și în comunitate.

  Mai multe detalii despre conferinta puteti gasi la adresa web http://ensec-conference.eu/index.php

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello

  Related articles