FOTO Ilustrativ
Ritmic Suceava

La data de 2 octombrie 2022, în jurul orei 15.35, Iulian D., de 23 de ani, din comuna Stulpicani, în timp ce conducea autoturismul BMW, pe raza localității de domiciliu, într-o curbă la stânga, a pătruns pe contrasens, încălcând marcajul longitudinal continuu care desparte sensurile de deplasare. Pentru a-l evita pe pietonul Vasile B., de 55 de ani, din comuna Stulpicani, care se deplasa neregulamentar pe mijlocul drumului, șoferul a tras dreapta de volan, la acroșat pe bărbat, după care a intrat în gardul unei case.

În urma accidentului a rezultat rănirea lui Vasile B. care a fost preluat de o ambulanță și dus la Spitalul Orășenesc Gura Humorului, unde i-au fost acordate îngrijiri medicale.

Iulian D. a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Vasile B. a fost și el testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Din primele cercetări efectuate de polițiști la faţa locului, a rezultat faptul că vinovat de producerea evenimentului rutier se fac atât șoferul, care nu a adaptat viteza în curbă pătrunzând pe contrasens, cât și pietonul care circula pe mijlocul benzii de deplasare, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here