FOTO Ilustrativ
Ritmic Suceava

La 06.07.2020, în jurul orei 20:40, un bărbat, de 34 ani, din comuna Dărmănești, conducea un moped pe DC 40 C, avându-l pasager pe fratele său, de 36 ani, din localitate, iar când a ajuns în dreptul Bisericii Creștin Ortodoxe din centrul localității Dumbrava, nu a adaptat viteza la condițiile de drum, motiv pentru care s-a dezechilibrat și a căzut cu mopedul în șanțul betonat de pe partea dreaptă a drumului.

În urma evenimentului rutier, pasagerul a suferit următoarele leziuni „plagă temporală dreapta, excoriații la membrele superioare”. Acesta a fost preluat de ambulanță și transportat la Spitalul Siret pentru a i se acorda îngrijiri medicale.

Conducătorul mopedului a fost testat cu aparatul etilotesc rezultatul fiind negativ, după care i s-au recoltat  probe biologice de sânge în vederea stabilirii a alcoolemiei.

Cu ocazia verificărilor efectuate în baza de date s-a stabilit faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru  nici o  categorie de vehicule, iar mopedul condus de către acesta nu avea montate plăcuțe cu numere de înmatriculare, iar conducătorul auto a declarat verbal că nu deține niciun document al mopedului și nu cunoaște dacă este înmatriculat sau înregistrat. 

Cercetările sunt continuate cu privire la săvârșirea infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă”, „conducerea unui vehicul neînmatriculat” și „conducerea unui autovehicul fără permis de conducere”.