FOTO ȘtiriSuceava.net
Ritmic Suceava

În această dimineață, în jurul orei 05.20, un echipaj de ordine publică din  cadrul Secției 9 Poliție Rurală Șcheia – Poliția Municipiului Suceava, aflându-se în serviciul de patrulare pe raza comunei Șcheia a observat în trafic un autoturism înmatriculat in județul Suceava despre al cărui șofer existau date că a consumat băuturi alcoolice.

Echipajul de poliție a efectuat semnale acustice și luminoase pentru oprirea autoturismului, însă șoferul nu s-a conformat și a mărit viteza de deplasare, fiind efectuată o urmărire în trafic pe o distanță de circa 4 kilometri pe mai multe străzi din comuna Șcheia, iar ulterior pe raza municipiului Suceava.

În momentul în care vehiculul urmărit a ajuns intr-o intersecție principală de pe raza municipiului Suceava, șoferul a frânat brusc, iar polițiștii au coborât din autospecială pentru a-l intercepta. Individul a efectuat o manevră de mers cu spatele și a pornit din nou în viteză, moment în care cei doi polițiști au făcut uz de armă, trăgând 23 de gloanțe în anvelopele autoturismului, fără să se pună în pericol viața sau integritatea altor persoane sau bunuri.

Un echipaj din cadrul Serviciului pentru Actiuni Speciale a intervenit, de asemenea, și a reușit blocarea autoturismului.

Șoferul de 51 de ani, din comuna Șcheia, a fost extras din vehicul, iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,91 ml/l alcool în aerul expirat. În urma verificărilor s-a stabilit că șoferul este posesor de permis de conducere valid.

În acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de distrugere si conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, cercetările fiind continuate pentru stabilirea tuturor circumstanțelor producerii evenimentului si pentru dispunerea măsurilor legale față de șofer.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here