Ritmic Suceava

Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean (CJ) Suceava, a lăudat deschiderea Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Vicovu de Sus – Crasna, arătând că traficul din această zonă fiind unul destul de aglomerat.

„Un lucru bine știut și mult așteptat pentru județul Suceava și regiunea Cernăuți a fost deschiderea Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Vicovu de Sus – Crasna. La două săptămâni de la deschidere, unde au participat și cei doi premieri, cifrele arată cât de așteptat era deschiderea acestui punct”, a declarat Gheorghe Flutur.

În intervalul 10 noiembrie 2022, ora 08.00 – 25 noiembrie 2022, ora 23.59, valorile traficului înregistrate în PTF Vicovu de Sus au fost:

▪ pe sensul de intrare în România:

– 3.821 de persoane (din care 2.539 au fost cetățeni ucraineni);

– 1.364 de mijloace de transport (din care 78 au fost camioane);

▪ pe sensul de ieșire din România:

– 3.765 de persoane (din care 2.023 cetățeni ucraineni);

– 1.849 de mijloace de transport (din care 784 au fost camioane).

„Aceste cifre mai arată și faptul că este oportună deschiderea celorlalte 3 puncte de trecere cu Ucraina la Climăuți, Ulma și Izvoarele Sucevei. Deschiderea punctului Vicovu de Sus dă o nouă perspectiva dezvoltării relațiilor transfrontaliere între primării, ONG-uri, unități școlare, firme private, mai ales dacă se are în vedere noul proiect transfrontalier INTERREG Next România-Ucraina 2021-2027 pentru care sunt prevăzuți 50 de milioane de euro și pentru care ne pregătim să accesăm fonduri pe domeniul social, mediu, cultural și pentru dotarea și modernizarea punctelor de frontieră. Primăria Vicovu de Sus pregătește deja proiecte comune cu primăria Crasna în domeniile unități școlare, cultură și sanitar. Acum, când se apropie 28 noiembrie, Ziua Bucovinei, faptele vorbesc”, a mai arătat Gheorghe Flutur.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here