More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  Un român a omorât un italian și i-a violat iubita. Judecătorii l-au condamnat la închisoare pe viață (INTERNAȚIONAL)

  Ionuț Alexa este numele românului care a comis această faptă teribilă pe teritoriul Italiei. Tragicul eveniment a avut loc în octombrie 2014, iar acum românul a fost condamnat la închisoare pe viață pentru că a violat o tânără italiancă și l-a ucis în bătaie pe iubitul acesteia, după ce i-a jefuit.

  Italianul Natalino Migliaro (foto sus), de 30 de ani și Francesca, iubita acestuia, se aflau în mașină când au fost atacați de doi indivizi cu fețele acoperite. Unul dintre ei era Ionuț Alexa.

  După ce i-au jefuit pe aceștia – poșeta femeii și cu telefoanele celor două victime -, cei doi atacatori nu s-au arătat mulțumiți de captură. Drept urmare, fata a fost violată, în timp ce Natalino a fost bătut atât de tare de Ionuț Alexa încât, după două luni în care a fost în stare critică, a decedat.

  Ionuț a fost arestat în 2015, la peste șapte luni de la momentul agresiunii, în urma unei acțiuni desfășurate împotriva traficanților de persoane. Atunci au fost ridicați mai mulți suspecți, iar probele lor ADN au fost comparate cu cele descoperite la comiterea altor infracțiuni rămase cu autor necunoscut.

  Românul nu era la prima faptă penală, având antecedente penale pentru jaf şi exploatarea prostituţiei şi făcea parte dintr-o organizaţie care gestiona prostituţia pe litoralul dintre Salerno şi Eboli.

  Românul a fost condamnat în primă instanță la 20 de ani de închisoare, însă procurorii au făcut recurs și Ionuț Alexa a fost condamnat, ieri, la „ergastolo” (închisoare pe viață), potrivit L’Occhio di Salerno.

  Altfel, românii au devenit o prezență tot mai vizibilă după 1999, când un val masiv de emigranți s-au deplasat din România către Europa de Vest (80% dintre aceștia stabilindu-se în Spania sau Italia), și după 2002, când cetățenii români au obținut dreptul de a își părăsi țara și a se stabili în orice țară din Zona Schengen fără a mai avea nevoie de o viză.

  Conform datelor finale ale recensamântului din 2015, existau 1.151.395 cetățeni români în Italia, reprezentând 23% din cetățenii străini ai țării.

  Sursa: Evz

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello Euro Fratello

  Related articles