FOTO Ilustrativ
Ritmic Suceava

La data de 7 iunie 2023 procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul Mihai Cenușă pentru săvârşirea infracțiunilor de furt în scop de folosință, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

La data de 2 iunie a.c., în jurul orei 12.00, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, având în sânge o alcoolemie la proba I, de 2,30 g‰ alcool pur în sânge, ora recoltării 14.30, și o alcoolemie la proba II de 2,21 g‰ alcool pur în sânge, conform Buletinului de analiză toxicologică emis de Serviciul Județean de Medicină Legală Suceava și având dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice suspendat, a sustras din posesia persoanei vătămate S. P. în scopul folosirii pe nedrept, autoturismul marca VW Golf 4, de culoare gri pe care l-a condus pe drumurile publice naționale și comunele de pe raza comuna Vicovu de Jos, provocând un accident soldat cu pagube materiale.

Față de inculpat, s-a propus de către procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți luarea măsurii arestării preventive pentru o perioadă de 30 zile.

Judecătoria Rădăuți a admis solicitarea și a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 zile a inculpatului.

Cercetările continuă în cauză în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

Precizăm că dispunerea punerii în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.