La 20.07.2021,laora 07.33, patrula de siguranță publică din cadrul SPR 3 Marginea a fost sesizată prin 112 de către Liliana M., de 49 ani, din comuna Horodnic de Sus, cu privire la faptul că de la domiciliu i-a fost sustrasă o drujbă.

Liliana M. locuiește la imobilul din comuna Horodnic  de Sus, împreună cu părinții.

La data de 19.07.2021,în jurul orei 16.30, persoana vătămată s-a deplasat la Spitalul Municipal Rădăuți pentru a finaliza documentele ce țin de transferul de proprietate dintre ea și părinți, tatăl fiind internat în stare gravă. În aceeași zi, în jurul orei 17.30, susnumita a revenit la domiciliu, rămânând în același loc pe parcursul întregii nopți dintre zilele de 19/20.07.2021, fără a observa ceva deosebit.

În dimineața zilei de 20.07.2021,în jurulorei 07.10 – 07.15, la domiciliul persoanei vătămate s-a prezentat Costică Popescu, persoană care locuiește în zona limitrofă. Acesta i-a solicitat persoanei vătămate o sticlă cu apă.

Ulterior, proprietara a observat că dintr-o anexă lipsește o drujbă în valoare de circa 1.500 de lei.

S-a stabilit că anterior, în după – amiaza zilei de 19.07.2021, în perioada de timp cât a observat că susnumita și mama sa lipsesc de la domiciliu, Costică Popescu a sustras prin efracție o drujbă.

De asemenea, Costică Popescu a indicat lucrătorilor de poliție persoana căreia i-a vândut bunul sustras în seara zilei de 19.07.2021, pe raza comunei Horodnic de Sus, bunul fiind recuperat și urmând să fie predat persoanei vătămată.

S-a luat legătura cu procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, pentru a fi luate măsurile legale ce se impun, ținându-se cont de faptul că autorul se afla sub măsura controlului judiciar.

În urma administrării probatoriului în cauză, s-a dispus continuarea urmăririi penale față de suspectul Costică Popescu cu privire la săvârșirea infracţiunii  de  „furt calificat”,  iar prin ordonanța organului de cercetare penală al poliției judiciare, cu încunoștiințarea procurorului de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, s-a dispus reținerea suspectului pentru o perioadă de 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Suceava.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „furt calificat”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here