More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  Un fotbalist englez recunoaște că este gay: „E ușor să stai în tăcere” (SPORT)

  Fostul fotbalist britanic Thomas Beattie, 33 de ani, a devenit al doilea jucător profesionist din UK care a anunțat că este gay.

  Beattie spune că i-a luat mult să se accepte așa cum este și că nu s-a simțit confortabil să spună că e gay în timpul carierei. Fostul mijlocaș, născut în Yorkshire, a jucat la tineretul lui Hull City, înainte de a petrece mai mult de o decadă în SUA, Canada și Singapore.

  Justin Fashanu a fost primul fotbalist care a spus că este gay, în 1990. Alți doi fotbaliști care au jucat în Marea Britanie, neamțul Thomas Hitzlsperger și americanul Robbie Rogers au mai făcut acest pas public.

  „E momentul să vă spun ceva foarte personal. E ușor să stai în tăcere, dar adevărata provocare e să vorbești. Pentru mine, e momentul să-mi trăiesc adevărul și să sper că va produce o schimbare. Sunt frate, fiu, prieten și sunt gay. Mi-a luat mult să mă accept așa cum sunt și sper că va fi mai ușor pentru următoarea generație. Nu am luat în calcul să spun asta cât jucam. Simțeam că trebuie să sacrific una din două: să fiu cine sunt sau să practic sportul pe care îl iubesc. În multe feluri, fotbalul m-a salvat, a fost felul în care am ales să evadez din viața mea. Societatea mi-a spus că masculinitatea e legată de sexualitate, așa că, fiind sportiv, am simțit o mare contradicție”, a spus Beattie pentru ESPN.

  „E probabil un fotbalist gay, cel puțin, în fiecare echipă”, Troy Deeney, căpitan Watford.

  Sursa: GSP

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello

  Related articles