FOTO Aeronews
Ritmic Suceava

Premieră în Forțele Aeriene Române! Locotenent-comandorul Simona Maierean, pilot în cadrul grupului multinațional de piloți care operează aeronavele tip C-17 Globemaster III în cadrul Unității Multinaționale de Transport Strategic (Strategic Aircraft Capability – SAC) din Baza Aeriană Papa din Ungaria, a devenit, începând de joi, 25 iunie, prima femeie din Europa care a obținut certificarea de pilot comandant de aeronavă din Grupul de Transport Aerian Strategic al SAC, informează Forțele Aeriene Române.

La numai 24 de ani, lt.cdor Măierean a scris istorie în Forțele Aeriene Române fiind prima femeie – pilot de supersonic din România și la 34 de ani devine copilot pe aeronava C-17 Globemaster în cadrul Strategic Aircraft Capability la baza din Ungaria.

În urmă cu două luni s-a aflat la manșa aeronavei C-17 Globemaster și după un zbor de aproximativ 40 de ore, a adus în țară 100.000 de combinezoane de protecție din Coreea de Sud.

„Trebuie să ştii ce vrei, să mergi până la capăt. Să-ţi asumi toate greutăţile, să nu te opreşti la primul obstacol. În momentul în care ai un vis, îţi evaluezi toate posibilităţile” a spus locotenent-comandorul Simona Maierean.

Sursa: Glasul Cetății

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here