La data de 16.09.2021, la ora 09.50, patrula de poliție rutieră din cadrul Poliției Municipiului Suceava, Biroul Rutier, a oprit pentru control pe strada Grigore Alexandru Ghica din municipiul Suceava, autoturismul Audi  ce prezenta defecțiuni tehnice minore la sistemul de iluminare.

S-a constatat faptul că la volanul autoturismului se afla Arhip  M., din comuna Grănicești. Întrucât acesta era agitat, banchetele din spate erau rabatate, iar preșul din dreapta față era ridicat, s-a procedat la controlul autoturismului, ocazie cu care, sub preșul din dreapta față am identificat o sacoșă din rafie, în care se aflau mai multe pachete cu țigarete de proveniență extracomunitară.

Arhip M. a fost condus la sediul IPJ Suceava, împreună cu autoturismul, unde, în prezența lucrătorilor din cadrul SICE s-a constatat faptul că sacoșa identificată conținea un număr de 100 de pachete de țigarete marca Marlboro netimbrate și 100 pachete de țigarete marca Compliment cu timbru de Duty Free, fără documente de proveninență legală.

Evenimentul a fost preluat de către lucrătorii din cadrul SICE, urmând să se efectueze cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „contrabandă”.

Având în vedere faptul că la nivelul Biroului de Combatere a Fraudelor Vamale existau date și informații cu privire la faptul că Arhip M. are preocupări pe linia traficului cu țigarete de contrabandă, fiind și recidivist, a fost solicitat și obținut un mandat de percheziție domiciliară la imobilul unde domiciliază făptuitorul. În urma precheziției domiciliare a fost identificată cantitatea de 280 pachete de țigarete de proveniență extracomunitară marca ASHIMA.

Față de suspectul Moroșanu Arhip a fost luată măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de 17.09.2021 să fie propusă luarea măsurii arestării prevenite.

Cercetările sunt continuate de către lucrătorii de poliție judiciară din cadrul SICE – Biroul de Combatere a Fraudelor Vamale sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, în vederea stabilirii întregii stări de fapt din jurul activităților infracționale, precum și în vederea tragerii la răspundere a tuturor persoanelor implicate.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here