Ritmic Suceava

La data de 13 septembrie 2023, în jurul orei 14.30, printr-un apel la 112 a fost sesizat faptul că un bărbat a căzut de pe acoperișul unei case de pe strada Cernăuți, din municipiul Suceava.

În acea zi, victima s-a prezentat la imobilul menționat pentru a efectua reparații la acoperișul casei.

Locuința în cauză este situată sub nivelul străzii principale, astfel că a fost improvizat un podeț din lemn, între etajul I al imobilului și partea carosabilă, pentru a transporta materialele necesare la reparația acoperișului.

În jurul orei 14.30, în timp ce muncitorul se deplasa pe podețul respectiv, din neatenție, a alunecat și a căzut în gol de la circa trei metri înălțime, pe o suprafață de beton.

În urma impactului, acesta a suferit leziuni la nivelul capului și a corpului, fiind preluat de la fața locului de către un echipaj din cadrul SAJ și transportat la UPU Suceava, unde a fost diagnosticat cu „traumatism cranio-cerebral prin cădere. Pacientul a rămas internat în spital.

În acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”, „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” şi „vătămarea corporală din culpă”.