More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  Trei țări au impus restricții României în 24 de ore

  Cipru interzice accesul turiștilor români, Austria schimbă condițiile de intrare în țară, iar Grecia impune obligativitatea unui test COVID-19 și celor care vin cu avionul. Toate cele trei țări au anunțat sâmbătă noi restricții împotriva românilor, din cauza crizei COVID-19. Libertatea vă prezintă mai jos lista completă a statelor care au luat astfel de măsuri în ceea ce privește cetățenii din țara noastră.
  În România au fost confirmate până azi 43.678 de cazuri de coronavirus, iar astăzi au fost anunțate alte peste 1.000 de cazuri noi.

  În aceste condiții, mai multe țări europene au decis să impună o serie de restricții de călătorie persoanelor care vin din România, printre ultimele state apărute pe această listă fiind Austria, Cipru și Italia.

  Austria a înăsprit restricțiile

  Austria a schimbat condițiile de intrare în țară pentru cetățenii români sâmbătă, 25 iulie.

  Începând de luni, 27 iulie, cetățenii români care merg în Austria vor trebui să prezinte rezultatele unui test molecular negativ pentru SARS-CoV-2 care să fi fost eliberat cu maximum 72 de ore înainte (până acum, testul trebuia eliberat cu maximum 96 de ore înainte, adică 4 zile), atestat printr-un certificat în limba germană sau engleză.

  Măsura va fi valabilă cel puțin până la 30 septembrie 2020, anunță Ministerul român de Externe.

  Dacă nu prezintă dovada acestui test, românii vor intra în izolare 10 zile, nu 14 ca până acum. Iar dacă nu vor prezenta certificatul medical care să arate că nu are COVID-19 și nici nu vor avea dovada unei cazări adecvate, autoritățile austriece nu le vor permite românilor intrarea pe teritoriul Austriei.

  Cipru interzice accesul turiștilor români

  Tot sâmbătă, Cipru a decis să interzică accesul cetățenilor români pe teritoriul său.

  România a fost inclusă de Guvernul cipriot pe lista statelor din categoria C, alături de Luxemburg, Muntenegru, Portugalia, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Serbia și Suedia.

  În cazul statelor din categoria C, accesul în Cipru le este permis doar anumitor categorii de cetățeni, care au mai multe reguli de respectat.

  Mai exact, pot intra în Cipru cetățenii ciprioți și cetățenii străini cu rezidență legală, dacă prezintă documente care atestă rezidența, autorizația de călătorie, precum și rezultatul negativ al unui test PCR.

  Testul poate fi efectuat atât în România, cât și în aeroport, la sosire, anunță MAE.

  În 24 de ore, trei țări au impus restricții României. Lista statelor care au interzis accesul, impun carantina sau cer un test negativ de COVID

  Mai mulți turiști fac plajă în Protaras, Cipru | Foto: EPA

  Totodată, le mai este permis accesul posesorilor de pașapoarte diplomatice aflați în misiune, oamenilor de afaceri sau de știință care trebuie să călătorească din motive profesionale, sportivilor care au contracte încheiate la cluburi din Cipru, dar și specialiștilor cu contracte de muncă, cazuri umanitare.

  Pe lângă documentele pe care trebuie să le prezinte și cetățenii ciprioți, aceștia trebuie să mai obțină și un permis special eliberat de Ministerul de Interne cipriot.

  ”Cererile, însoțite de documente doveditoare, vor fi transmise prin intermediul poștei electronice la e-mail-ul: covid19@crmd.moi.gov.cy”, precizează MAE.

  În Grecia nu se intră fără teste

  Și Guvernul elen a anunțat noi restricții pentru românii care merg în Grecia. Cei care aleg să meargă cu avionul trebuie să prezinte un test molecular negativ la coronavirus, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în Grecia. Până acum, această măsură îi viza doar pe cei care intrau prin punctul de trecere de la Kulata.

  Italia a impus carantina pentru români vineri seară

  Italia a introdus carantina obligatorie, timp de 14 zile, pentru toţi cei veniţi din România şi Bulgaria, cel puţin până la 31 iulie, când va fi făcută o nouă reevaluare.

  Anunțul a fost vineri seară, de ministrul Sănătății din Italia Roberto Speranza. ”Virusul nu este înfrânt şi continuă să circule. Din acest motiv trebuie să fim în continuare precauţi”, a explicat ministrul italian într-o postare pe Facebook.

  Românii care ajung în Italia intră în carantină 14 zile. Presa din Italia a scris, după anunțul ministrului, că ”România a devenit principalul focar de COVID-19 din Europa” și că ”Din România vine cea mai mare amenințare”.

  Alte state care pun condiții

  Lista țărilor care ne-au restricțuionat accesul, după ce numărul de cazuri noi de COVID-19 a început să crească, este continuată de Finlanda, Lituania și Moldova – în aceste țări românii nu mai pot intra. Excepție de la regulă fac cei care locuiesc, lucrează sau studiază în țările respective.

  De asemenea, în țările de pe lista portocalie, românii sunt primiți doar dacă au un certificat medical care să ateste un rezultat negativ la testarea pentru COVID-19. Aceste state sunt: Austria, Bosnia-Herțegovina și Rusia.

  În Ungaria, autorităţile maghiare cer două teste pentru SARS-Cov-2 efectuate la cel puţin 48 de ore distanţă, în ultimele cinci zile. Românii care nu deţin aceste teste, vei fi plasat în carantină pentru 14 zile.

  În Cehia, testul negativ pentru SARS-Cov-2 este obligatoriu doar pentru muncitorii români, înainte că aceștia să înceapă efectiv lucrul pe teritoriul acestei țări.

  Pentru intrarea în Bosnia Herțegovina, testul nu trebuie să fie mai vechi de 48 de ore.

  În Rusia eşti obligat să prezinţi un test de COVID-19 negativ, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte şi tradus în rusă sau engleză.

  În Olanda, persoanelor venite din România le este ”recomandat ferm” să se autoizoleze vreme de 14 zile.

  Lista țărilor care impun restricții românilor este continuată și de țări precum: Marea Britanie, Irlanda Estonia sau Letonia – unde ești obligat să te izolezi timp de 14 zile.

  În Norvegia, cei care vin din zone în care numărul de cazuri este mare trebuie să stea 10 zile în izolare. Măsura li se aplică și românilor.

  Autoritățile din Belgia cer, în cazul românilor, consultarea medicului pentru efectuarea unui test de coronavirus.

  În Danemarca se cere dovada unei rezervări de cel puţin şase nopţi de cazare, la intrarea în țară, iar în Islanda scapi de izolarea la domiciliu dacă faci un test pentru coronavirus în aeroport, pe care îl plătești.

  La intrarea în Franța, românii trebuie să demonstreze că vin dintr-o țară care nu se află pe lista roșie a autorităților franceze, prin prezentarea cărții de îmbarcare. ”În absența prezentării cărții de îmbarcare, pasagerul va fi considerat ca provenind dintr-o țară de pe lista roșie și supus reglementărilor specifice de sănătate” se arată în comunicatul transmis de MAE.

  Pe lista roșie a Franței se află: SUA, Bahrein, Panama, Africa de Sud, Kuweit, Qatar, Israel, Brazilia, Peru, Serbia, Emiratele Arabe Unite, Algeria, Turcia, Madagascar, India și Oman.

  Sursa Libertatea

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello

  Related articles