More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  Pacienții din Spitalul Județean Ploiești sunt ținuți de câteva zile pe holurile unității:„Vai de capul nostru!”

  Situaţie disperată la Spitalul Județean din Ploieşti, unde Unitatea de Primiri Urgențe nu mai face față din cauza numărului mare de persoane suspecte de COVID-19. Câțiva dintre pacienți, așteaptă pe holuri, pe scaune, chiar şi 2 zile. De asemenea, condițiile din spital sunt inumane spun pacienții, potrivit Câmpina TV.

  Unitatea de Primiri Urgențe nu mai face fața numărului mare de persoane suspecte de COVID-19. Pacienții, cu simptome specifice bolii, au ajuns să aștepte în condiții inumane primirea rezultatului la testul PCR. Unii au stat chiar două-trei zile pe hol, după ce, în ultima săptămână, unitatea a fost complet depășită de situație, după cum recunosc chiar medicii.

  „Suntem pe creștere cu Prahova, fiecare zi din ce în ce mai multe cazuri, pacienții se adresează acestei unități, nu au unde merge mai departe în acest județ, e singurul loc unde pot veni cu simtomatologie acută și suntem obligați să îi tratăm ca urgențe și să îi recoltăm și așteptând chiar și 48 de ore până la obținrea rezultatului PCR”, a declarat  Violeta Tănase, UPU Ploiești.

  VIDEO | Imagini dramatice la spitalul Ploiești. Pacienții, ținuți și câte două zile pe holuri: „Vai de capul nostru”

  Situația de la Ploiești amintește de cea din Spania și Italia, două dintre țările europene afectate grav la începutul crizei COVID-19. În stânga sunt pacienți din Spania care așteaptă rezultatele dormind pe jos, în centru din Italia, iar în dreapta din Ploiești

  O cauză este și faptul că la Spitalul Județean Ploiești este un singur aparat de testare.

  În plus, pacienții critică și condițiile din unitatea medicală.

  „Spitalul Județean, salonul 14 COVID, igienă până la Dumnezeu, dorm efectiv pe un pat cu un cearșaf de hârtie, un pat care stă să cadă. Dacă nu aș avea scaunul în sprijin, ar cădea. Totul deplorabil! În punguță acolo este și un mare gândac recolat de pe jos și se zice că este proaspăt dezinfectant. Vai de capul nostru!”, a declarat o pacientă pentru Câmpina Tv.

  VIDEO | Imagini dramatice la spitalul Ploiești. Pacienții, ținuți și câte două zile pe holuri: „Vai de capul nostru”

  Așa arată un salon al Spitalului Județean Ploiești | Foto: Câmpina TV

  Județul Prahova a înregistrat până acum 1.323 de cazuri de COVID-19, dintre care 35 au fost confirmate pe 24 iulie. În total, bilanțul din România a ajuns la 42.394 de cazuri, criza COVID-19 atingând un nou vârf, ieri, 24 iulie, când au fost anunțate 1.119 cazuri noi.

  Sursa Libertatea

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello Euro Fratello

  Related articles