Ritmic Suceava

Preotul Cătălin Moroșan, originar din Gura Humorului, este de câteva zile internat în stare gravă la Spitalul Județean Constanța.

Acesta este în comă la Terapie Intensivă după ce a băut o „substanță necunoscută”.

Preotul Cătălin Moroșan este un apropiat de-al Arhiepiscopului Tomisului, ÎPS Teodosie. Circumstanțele în care acesta a ajuns într-o stare critică nu sunt clare fiind lansate două ipoteze. Prima ar fi cea a sinuciderii, iar a doua că părintele ar fi fost otrăvit.

Deocamdată, nimic nu este clar, rudele bărbatului fiind extrem de nemulțumite de faptul că nu li se permite transferul pacientului la un spital din București.

„Încercăm de 3 zile să facem transferul la un Spital de Specialitate din București al soțului meu, preotul Moroșan Cătălin, dar ne luptăm cu morile de vânt,  avem piedici la transfer. Este dreptul meu și lupt pentru el, dar Spitalul Județean de Urgență Constanța nu mi-l oferă”, a transmis Mihaela Moroșan, soția preotului.

Femeia nu concepe că soțul ei ar fi încercat să se sinucidă și lasă să se înțeleagă că cineva i-ar fi vrut răul.

„Nu cred că există om fără supărări sau fără probleme, dar nu ca să recurgă la un gest necugetat. Scoatem din discuție lucrul acesta. În intervalul cât a fost ieșit, eu știu că pe soțul meu l-am văzut bine când a plecat, bine când a venit și apoi i s-a făcut rău. În intervalul orar în care el a fost plecat, eu nu ştiu ce s-a întâmplat. Știu doar că a ajuns o substanţă toxică necunoscută în organismul lui”, a declarat soţia preotului.

Chiar dacă preotul Cătălin Moroșan i-a fost destul de apropiat, ÎPS Teodosie pare că s-a delimitat de acesta spunând clar: „Este o poveste de familie. Nu intru-n aşa ceva”.

Anul trecut, în luna decembrie, preotul Cătălin Moroșan își pierduse funcția de administrator al centrului de tratament de la Costinești, iar luna trecută a fost înlocuit și din funcția de paroh.

Cătălin Moroșan a ajuns în Constanța în 2019, iar în 2020, la doar 27 de ani, a fost numit paroh al Bisericii „Sfântul Ștefan”.

În anul următor a primit și funcția de administrator al unui centru medical de lângă mănăstirea Costineşti, pe care a pierdut-o recent. Tocmai de aceea, se crede că relațiile dintre el și IPS Teodosie s-ar fi răcit.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here