More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  Statuia fostului președinte american Andrew Jackson luată la țintă de protestatari (INTERNAȚIONAL)

  Protestatarii americani au încercat luni să demoleze o statuie a fostului preşedinte Andrew Jackson situată în apropierea Casei Albe, scriind pe postament cuvintele „killer scum” („lepădătură de ucigaş”) înainte ca poliţia să intervină, transmite Reuters.

  Înregistrările postate pe social media arată, de asemenea, mai mulţi manifestanţi urcaţi pe monumentul din bronz din Piaţa Lafayette, în cele mai recente tentative de a distruge personajele considerate rasiste sau care au provocat discordie în istoria SUA.

  În imagini apar şi poliţişti care îndepărtează manifestanţii şi formează un inel protector în jurul statuii, care a fost ridicată în anul 1852 pe un postament din marmură albă şi îl reprezintă pe Jackson pe un cal cabrat.

  Anterior, au avut loc ciocniri între protestatari şi forţele de ordine pe străzile din apropiere, în cele mai recente demonstraţii contra brutalităţii poliţiei după moartea lui George Floyd, un afro-american care a decedat la 25 mai, la Minneapolis, după ce un poliţist i-a ţinut genunchiul pe gât aproape nouă minute.

  Andrew Jackson, al şaptelea preşedinte al SUA, a fost general în armata americană şi politician populist poreclit „Old Hickory”, al cărui stil politic a fost comparat uneori cu cel al actualului preşedinte Donald Trump.

  Activiştii americani nativi îl critică pe Jackson, membru al Partidului Democrat, pentru că în timpul mandatului său (1829-1837) a promulgat o lege în virtutea căreia mii de persoane au fost alungate de pe terenurile lor de guvernul SUA. Nevoiţi să plece către vest în ceea ce a fost descris drept „Drumul lacrimilor”, mii de nativi americani au murit înainte de a ajunge la destinaţia planificată de autorităţi.

  Sursa: Agerpres

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello Euro Fratello

  Related articles