More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  România vrea să trimită în Afganistan un adolescent de 17 ani care a refuzat să fie recrutat de talibani. Măsura este egală cu condamnarea la moarte (NAȚIONAL)

  O decizie de ultimă oră pronunțată de o instanță din Rădăuți ar putea să însemne drumul către moarte pentru un elev minor din Afganistan, care s-a refugiat în România după ce o grupare talibană ar fi încercat să-l racoleze. Minorul a fugit din țara natală în 2019, a tranzitat Grecia și a fost reținut la începutul anului în România. El a cerut statut de refugiat, dar judecătorii apreciază că nu se impune și acum riscă să fie repatriat în Afganistan, acolo unde susține că îl așteaptă condamnarea la moarte.

  GÂNDUL.RO dezvăluie, în exclusivitate, povestea cutremurătoare a lui Afzal Muhammadullah (17 ani) și cere autorităților de la București să reconsidere decizia față de minorul din Afganistan. Din informațiile noastre, acesta provine dintr-o familie cu patru copii, din Laghman, districtul Qarghayi. În apropiere de capitala Kabul. E o zonă controlată de talibani, care ar fi încercat să-l racoleze pentru a lupta alături de ei. Afzal a povestit că a refuzat înrolarea și, cu acordul familiei lui, a decis să părăsească țara de origine de teama repercusiunilor.

  „Cu două luni înainte să plec din țara mea, în localitatea de unde sunt au venit talibanii care au început să recruteze tineri. La fel s-a întâmplat și în cazul meu. Talibanii i-au spus tatălui mă că mă doresc alături de ei. Tata le-a cerut un răgaz ca să mă pregătesc înainte și atunci am stabilit că cel mai bine este să plec. A doua zi am plecat la Kabul, în capitală, de unde am putut să fug. Dacă mă întorc, talibanii se vor răzbuna. Mă vor omorî. Ei te consideră trădător dacă nu lupți pentru ei. Iar trădătorii sunt uciși!”, susține minorul, care în august la împlini 18 ani.

  Când a fugit, singur, din Afganistan avea 16 ani și era elev. Azi, se află într-un centru de cazare pentru refugiați din Rădăuți și speră să primească protecție din partea statului român. El imploră să nu fie trimis în țara lui, pentru că talibanii ar urma să se răzbune.

  Sursa: Gândul

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello Euro Fratello

  Related articles