Ritmic Suceava

La sfârșitul anului trecut deputatul PNL de Suceava Ioan Balan i-a cerut lui Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, să găsească soluții cu privire la deficitul de personal de la Serviciul public comunitar de pașapoarte Suceava.

Parlamentarul sucevean a arătat că o treime dintre posturi nu sunt ocupate și că ar trebuie rezolvată această probleme deoarece numărul de cereri de emitere sau înnoire a pașapoartelor a crescut anul trecut cu peste jumătate față de anul 2021.

Ministrul Lucian Bode a transmis un răspuns prin care a menționat: „În ceea ce privește situația existentă la nivelul Serviciului public comunitar de pașapoarte (SPCP) al județului Suceava, menționăm faptul că, în ultima perioadă, au fost încadrate trei posturi de agent de poliție, astfel: cu o persoană care a fost declarată ADMIS la concursul desfășurat în data de 21.05.2022 pentru ocuparea unui post vacant de agent de poliție; cu două persoane absolvente ale Școlii de Agenți de Poliție «Vasile Lascăr» Câmpina. În prezent, sunt în derulare procedurile de mutare de la alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne la SPCP Suceava, care se desfășoară potrivit prevederilor actelor normative. În contextul creșterii numărului cererilor de emitere a documentelor de călătorie, activitatea la SPCP Suceava se desfășura în parametri optimi, serviciul funcționând cu 4 ghișee de preluare a cererilor (din 5 disponibile). Astfel, se poate observa că este asigurată posibilitatea cetățenilor de a se programa în vederea depunerii cererilor în următoarea zi lucrătoare (cu excepția sezonului estival și a sărbătorilor, perioade în care sunt luate măsuri punctuale, proporțional cu numărul solicitărilor)”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here