FOTO G4Media
Ritmic Suceava

PSD a făcut front comun cu USR şi au votat aproape în unanimitate iniţiativa „Fără penali în funcţii publice”. Cu 295 de voturi „pentru” şi o singură abţinere, proiectul a trecut de primul hop – Camera Deputaţilor. Ea va merge acum la Senat, care este camera decizională, iar dacă va fi adoptată va conduce la un referendum de modificare a Constituţiei.

Iniţiativa ”Fără penali în funcţii publice” se bucură de o primă victorie. Camera Deputaţilor a adoptat proiectul aproape în unanimitate. Astfel că, deputaţii PSD care se opuneau în epoca Dragnea acestui proiect, acum au bătut palma cu USR.

Prin această iniţiativă se propune ca la articolul 37 din Constituţie să fie adăugat următorul alineat: „Nu pot fi aleşi în organele administraţiei publice locale, în Camera Deputaţilor şi Senat şi în funcţia de preşedinte al României cetăţenii condamnaţi definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie, până la intervenirea unei situaţii care înlătură consecinţele condamnării”.

Proiectul va merge acum la Senat, care este camera decizională, iar dacă va fi adoptată va conduce la un referendum de modificare a Constituţiei.

Sursa: Mediafax

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here