Ritmic Suceava

Consiliul Județean (CJ) Suceava a aprobat astăzi proiectul de hotărâre inițiat de președintele Gheorghe Flutur ce vizează întărirea capacității instituționale pentru reducerea riscului de infecții nosocomiale la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, proiect în valoare de 17.001.600,33 de lei, inclusiv TVA. Durata de implementare a proiectului este de 14 luni.

Finanțarea urmează să fie asigurată prin intermediul Programului Național de Redresare și Reziliență.

Principalele activități ale proiectului constă în modernizarea infrastructurii existente, dezvoltarea laboratorului de microbiologice și achiziționare de echipamente destinate reducerii infecțiilor nosocomiale.

Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava este cea mai reprezentativă unitate sanitară din județ și unică în municipiul Suceava având o capacitate de 1.200 de paturi, ceea ce reprezintă 35% din totalul de paturi din județ asigurând asistența medicală de specialitate pentru o populație arondată de peste 250.000 de locuitori, cât și pentru 35% din teritoriul județului.

Acceptând că eradicarea sau eliminarea infecției nosocomiale nu este posibilă, dar controlul eficient al manifestării cantitative și calitative a morbidității specifice poate fi realizat prin diminuarea riscului la infecție și eliminarea infecțiilor evitabile prin activitate preventivă, Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava și-a analizat nevoia privind prevenirea, diagnosticul și tratamentul infecțiilor asociate asistenței medicale și a întocmit un Studiu de oportunitate. De asemenea, a prezentat valorile de Rata infecțiilor nosocomiale/ Rata infecțiilor Clostridium difficile/ Rata infecțiilor microorganisme MDR/ Numărului de probe analizate de microbiologie/ Gradul de ocupare al unității sanitare, aferente anului de referință 2021.

„Este vorba de modificarea infrastructurii existente, de cumpărarea, în special la laboratorul de microbiologie, de aparatură modernă pentru depistarea într-un timp mult mai scurt, din fașă aș putea spune, a infecțiilor nosocomiale. Aceste dotări vor da posibilitatea să evităm apariția acestor infecții în secțiile de la Spitalul Județean Suceava. E un lucru pe care noi îl urmărim de mult și ne bucurăm că avem această posibilitate”, a declarat Gheorghe Flutur, președintele CJ Suceava.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here