More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  Primar acuzat de tâlhărie și tentativă de viol la drumul mare: „A încercat să o dezbrace susţinând că o violează timp în care încerca să se descheie la pantaloni” (NAȚIONAL)

  Războiul deloc rece dintre Cezar Mihai Voroneanu, viceprimarul cu atribuţii de primar al comunei Bîrgăuani, şi Sorinel Voroneanu, vechi de ceva vreme, a reizbucnit cu un conflict în plină stradă, care a avut loc în după amiaza de 20 iulie 2020.

  Sorinel Voroneanu susţine că a fost agresat în trafic, iar mai apoi pe stradă (între cei doi nu este nici o legătură de rudenie, ci doar o coincidenţă de nume). În urma conflictului Sorinel Voroneanu şi prietena sa, Irina Maria Pîrvu, au ajuns la Unitatea Primiri Urgneţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ.

  Poliţiştii care anchetează cazul au deschis un dosar penal cu acuze de tîlhărie. „Pe parcursul zilei de 20 iulie 2020 colegii din cadrul Postului de Poliţie Ştefan cel Mare au fost sesizaţi de un bărbat de 53 de ani, din localitatea Bîrgăoani despre faptul că a fost deposedat de o sumă de bani de către un alt bărbat în vîrstă de 43 de ani, din aceeaşi localitate.

  În cauză continuă cercetările pentru săvîrşirea infracţiunii de tîlhărie în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc fapta şi a veridicităţii aspectelor reclamate“, a declarat Georgiana Moşu, purtător de cuvînt al Poliţiei Neamţ.

  Agresiunea s-ar fi petrecut luni, în jurul orei 17:30, în localitatea Bălăneşti, comuna Bîrgăuani, cînd Sorinel Voroneanu, împreună cu prietena, se întorcea de la Piatra Neamţ către casă, cu maşina.

  „În apropiere de Bălăneşti, la o staţie de alimentare cu carburanţi, ne-a depăşit un Audi cu numere de Bulgaria, la volanul căruia se afla Cezar Mihai Voroneanu, primar interimar. A oprit în dreptul maşinii noastre şi a început şi să ne înjure şi să facă gesturi obscene. Apoi a mai mers nici 200 de metri, a tras pe dreapta şi a sărit în faţa maşinii noastre, eu fiind nevoit să opresc ca să nu-l accidentez.

  A venit la geamul din dreapta faţă, unde era prietena mea şi i-a smuls telefonul din mînă pentru că filma, deoarce ştia că va urma un episod violent cu atît mai mult cu cît, deşi abia ce coborîse de la volan, primarul era vizibil băut. A deschis portiera din dreapta faţă şi a dat-o jos pe prietena mea, reproşîndu-i că de ce filmează.

  A trecut la violenţe, a lovit-o cu pumnii şi a încercat să o dezbrace susţinînd că o violează timp în care încerca să se descheie la pantaloni“, a declarat Sorinel Voroneanu.

  Mai spune că a coborît din maşină şi i-a luat apărarea Irinei Pîrvu, care căzuse victima furiei primarului interimar.

  „Pînă am intervenit eu, a tras-o de haine şi a lovit-o cu pumnii şi cu picioarele în coloană, apoi m-a luat şi pe mine la bătaie“, a mai spus Sorinel Voroneanu. Interesant este faptul că între timp în zonă era trafic, dar nimeni nu a intervenit.

  Unii s-au uitat peste umăr şi şi-au continuat drumul, iar alţii au privit întreg incidentul de pe margine. Irina Pîrvu a fost cea care a cerut ajutor la 112, atunci cînd a scăpat din mîinile agresorului, iar către locul indicat au plecat oamenii legii şi o ambulanţă SMURD, deoarece femeia acuza dureri de coloană.

  „Eu am apucat să traversez drumul, timp în care Cezar Voroneanu mi-a luat cheia de la maşină, singura, drept pentru care şi acum (ieri – n.r.) maşina e acolo, pe marginea drumului. Mi-a mai luat din maşină 310 lei, care erau la vedere, apoi a plecat. A revenit în cîteva minute cu un alt Audi, înmatriculat în Neamţ, însoţit de cei doi fii, Florinel şi Ionuţ, la volan era unul din copii. Primarul a coborît din maşină cu o bere în mînă şi a continuat să profereze ameninţări, că ne bate, că ne face, că ne drege…“, a mai povestit Sorinel Voroneanu.

  Între timp, la faţa locului au ajuns poliţiştii de la postul din Ştefan cel Mare, dar se pare că primarul nu s-a calmat la vederea oamenilor legii. „A continuat să înjure şi să ameninţe de faţă cu poliţiştii, deşi aceştia i- au atras atenţia asupra faptului că-l pot amenda şi că mai are şi probleme penale“, continuă povestea.

  Relaţia primar – consătean, una cu năbădăi

  Cert este că cele două victime ale agresiunii, Sorinel Voroneanu şi prietena sa, au fost duşi la spital cu o ambulanţă, unde au rămas pînă în jurul orei 03:00, timp în care au fost supuşi la mai multe investigaţii medicale, inclusiv computer tomograf.

  Bărbatul a fost diagnosticat cu diverse leziuni la cap, faţă, coaste şi picioare, în timp ce femeia ar avea o contuzie bazinală şi tasare de coloană. Urma ca astăzi, ambii să se prezinte la un medic legist, pentru obţinerea unui certificat medico-legal care să le ateste leziunile şi numărul de zile de îngrijiri medicale de care au nevoie pentru vindecare.

  De menţionat este faptul că la cercetarea la faţa locului, maşina lui Sorinel Voroneanu a fost percheziţionată deoarece primarul interimar ar fi susţinut că în autoturism s-ar fi aflat o armă. Trebuie spus că între primarul interimar şi afacerist este o relaţie încordată ce datează de mult timp. În luna septembrie a anului trecut, Sorinel Voroneanu a fost din nou ţinţa primarului care l-ar fi ameninţat cu o armă, iar în urma acestui incident instanţa de judecată a emis un ordin de protecţie.

  Edilul s-a ales cu unele interdicii şi nu a avut voie să contacteze victima în nici un fel, nici măcar telefonic şi nu avea voie să se apropie de ea la mai puţin de 50 de metri, timp de trei luni. În septembrie 2019, ei s-ar fi întîlnit pe cîmp, unde ambii erau cu maşina. „A oprit în dreptul meu şi a scos pe geamul maşinii ţeava unei puşti, mi-a arătat un cartuş şi a zis: «ăsta îl ţin pentru tine», datorită faptului că mi-ai făcut plîngeri penale şi mi-ai trimis percheziţii acasă“, după cum declara Sorinel Voroneanu, anul trecut. Anterior cererii pentru obţinerea ordinului de protecţie, pe numele primarului a fost depusă o plîngere penală de către Sorinel Voroneanu la şeful de post din comuna menţionată, pentru ameninţare.

  Petentul susţine că a fost ameninţat şi jignit telefonic, aspecte pe care le poate demonstra cu CD-uri care conţin înregistrarea convorbirii. Sorinel Voroneanu considera că un astfel de comportament nu este demn de un ales local, chiar dacă cele petrecute nu au legătură cu funcţia deţinută de Cezar Mihai Voroneanu. Primarul mai era cercetat penal şi într-un dosar penal ce viza fapte asimilate braconajului.

  Sursa: Monitorul Neamț

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello

  Related articles