More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  Prima pacientă cu transplant de față realizat în SUA a murit (INTERNAȚIONAL)

  Connie Culp, prima pacientă din SUA care a beneficiat în 2008 de primul transplant aproape complet de faţă, a murit la 57 de ani, potrivit clinicii care a realizat această procedură complexă, au informat sâmbătă mass-media locale, citate de EFE.

  Culp a fost supusă în decembrie 2008 la o complicată operaţie chirurgicală care a durat peste 22 de ore, la care a participat o echipă numeroasă de medici, în frunte cu specialista Maria Siemionow, de la Cleveland Clinic, din Ohio.

  Medicii au reconstruit 80 % din faţa femeii, care suferea de leziuni grave şi îi lipsea complet nasul, osul palatal şi ochiul drept, printr-un transplant de la o donatoare decedată.

  Femeia nu putea respira sau mânca în mod normal fiind hrănită cu cu ajutorul unui orificiu practicat în trahee.

  În principiu, identitatea şi motivele leziunilor sale au fost păstrate sub anonimat.

  Sâmbătă, mass – media locale au reamintit că rănile grave pe care le- suferit femeia au fost pricinuite de un glonţ tras în faţă de soţul acesteia.

  Într-un comunicat publicat de Institutul de Dermatologie şi Chirurgie Plastică din Cleveland Clinic, a fost subliniat curajul primei paciente care a efectuat acest transplant complex, care a considerat-o pe Connie, „o pionieră ce a făcut un mare cadou omenirii”.

  Potrivit CNN, Connie Culp, în vârstă de 57 de ani şi care devenise o militantă pentru donarea de organe, a decedat miercurea trecută în urma complicaţiilor provocate de o infecţie care nu avea nicio legătură cu transplantul pe care îl suferise în urmă cu peste un deceniu.

  Sursa: Agerpres

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello Euro Fratello

  Related articles