More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  Polițiștii au depistat un individ cu permis fals, la volanul unei mașini, în comuna Moara. Bărbatul a cumpărat permisul de la un prieten

  La data de 17 septembrie 2023, în jurul orei 22.45, în timp ce lucrătorii din cadrul SPR 9 Șcheia efectuau serviciul de control trafic pe strada Ion Irimescu de pe raza satului Moara Carp, comuna Moara, au efectuat semnal regulamentar de oprire a unui autoturism marca Volkswagen.

  Conducătorul autoturismului s-a conformat indicațiilor polițistului rutier, oprind la semnalul regulamentar de oprire făcut de către polițistul rutier din interiorul autospecialei de poliției după aproximativ 200 de metrii de la locul efectuării semnalului.

  La volanul mașinii a fost identificat Ionuț T., care le-a înmânat polițiștilor cartea de identitate, certificatul de înmatriculare al vehiculului, o poliță RCA și un permis ce părea a fi emis de către autoritățile din România.

  Deoarece individul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest ocazie cu care a rezultat o valoare de 0,27 mg/l alcool pur în aerul expirat.

  În momentul verificării elementelor de siguranță a permisului de conducere înmânat, polițistul care a efectuat controlul documentelor a constatat faptul că acesta nu prezintă unele elemente de siguranță ocazie cu care s-a cerut sprijinul ofițerului de serviciu din cadrul Poliției Municipiului Suceava pentru verificarea acestuia în bazele de date.

  În urma verificărilor în bazele de date ofițerul de serviciu a comunicat faptul că persoana pentru care a fost solicitată verificarea nu figurează în bazele de date ale Poliției Române ca fiind posesoare de permis de conducere pentru nicio categorie.

  În continuare, Ionuț T. a semnat bonul printat de etilotest, ocazie cu care s-a constatat faptul că semnătura de pe bon este diferită față de cea din permisul de conducere, acesta fiind și momentul în care Ionuț T. a recunoscut faptul că permisul de conducere înmânat este unul fals. Bărbatul a spus că a cumpărat permisul de conducere în timp ce se afla în Belgia de la „un prieten”. Acesta a mai susținut că prietenul respectiv a cumpărat permisul de pe internet, în timp ce se afla la un bar în Belgia, specificându-i că nu va avea probleme cu poliția, cu toate că nu a susținut nicio probă teoretică sau practică în România sau în Belgia.

  Cu ocazia verificării autoturismului în bazele de date ale Poliției Române s-a constat faptul că acesta avea inspecția tehnică periodică (ITP) și poliță de asigurare RCA obligatorie valabile.

  În acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere,  fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello

  Related articles