More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  Peste 24.000 de angajați MAI lucrează pentru a limita efectele ploilor torențiale care s-au abătut asupra României de câteva zile

  Peste 24.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne (peste 9.500 de poliţişti, aproximativ 5.400 de pompieri şi peste 9.600 de jandarmi) acţionează, în aceste zile, la nivel naţional, pentru sprijinirea populaţiei şi limitarea efectelor fenomenelor meteorologice şi hidrologice.

  În ultimele zile, efectivele MAI au acţionat în 155 de localităţi din 22 de judeţe, afectate de efectele ploilor abundente şi ale inundaţiilor, informează un comunicat al Ministerului de Interne, transmis sâmbătă AGERPRES.

  Conform sursei citate, forţele MAI au acţionat pentru evacuarea apei din 95 de case, 1.107 curţi, 514 beciuri şi subsoluri, 25 anexe gospodăreşti, 13 instituţii publice şi agenţi economici, decolmatarea a 2 poduri.

  Traficul rutier a fost temporar afectat pe 9 drumuri naţionale, 6 drumuri judeţene şi 2 drumuri comunale.

  În perioada 18 – 20 iunie, meteorologii au emis 22 de avertizări de cod roşu, 26 de cod portocaliu şi două atenţionări de cod galben vizând fenomene meteorologice periculoase imediate. De asemenea, în intervalul de referinţă au fost emise 9 avertizări şi atenţionări de fenomene hidrologice – câte trei de cod roşu, cod portocaliu şi cod galben.

  „Având în vedere amploarea situaţiei, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a dispus activarea grupelor operative în fiecare judeţ afectat şi manevre de forţe şi tehnică la nivelul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă din judeţele în care nu s-au înregistrat efecte în sprijinul zonelor afectate”, precizează MAI.

  Cele mai afectate judeţe sunt Caraş-Severin, Timiş şi Hunedoara.

  Sâmbătă, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare de cod portocaliu pentru Moldova, Maramureş, Transilvania, Dobrogea, local în Muntenia şi în nordul Crişanei, precum şi în zonele montane.

  În aceste zone, în intervalul 20 iunie, ora 12,00, – 21 iunie, ora 6,00, vor cădea cantităţi de apă însemnate şi va fi instabilitate atmosferică accentuată. Potrivit meteorologilor, în zonele şi perioadele menţionate se vor acumula cantităţi de apă de peste 40 l/mp şi pe arii restrânse 50 până la 80 l/mp. Vor fi şi vijelii, descărcări electrice şi grindină.

  De asemenea, în intervalul 20 iunie, ora 10,00, – 21 iunie, ora 10,00, este valabilă o avertizare de cod galben pentru judeţele Arad, Timiş, Caraş- Severin, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş, Giurgiu, Ilfov şi pentru Bucureşti.

  În aceste zone vor fi fenomene de instabilitate atmosferică accentuată, frecvente descărcări electrice, averse torenţiale, grindină şi vijelii. Cantităţile de apă vor depăşi 20 până la 25 l/mp şi pe arii restrânse 40 până la 50 l/mp.

  Sursa: Agerpres

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello Euro Fratello

  Related articles