More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  Percheziții făcute de la o grupare care a obținut credite bancare cu documente false (NAȚIONAL)

  În această dimineață polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul de Combatere a Finanțării Terorismului și Spălării Banilor și D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală au desfășurat 15 percheziții la domiciliile membrilor unei grupări infracționale și a altor persoane implicate.

  Acțiunea a vizat documentarea activității infracționale a grupului infracțional, format din  6 persoane.

  Perchezițiile au fost desfășurate la locații din Capitală și din județele Argeș, Ilfov și Călărași.

  Timp de aproape un an de zile, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul de Combatere a Finanțării Terorismului și Spălării Banilor – și D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală au investigat activitatea infracțională a unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave (accesare credite de la bănci cu documente false), fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

  Membrii rețelei acționau în București și în județele Ilfov, Călărași, Ialomița, Teleorman și Prahova. Începând cu anul 2018, aceștia ar fi facilitat obținerea, în mod fraudulos, de produse de creditare de către persoane fizice care nu aveau loc de muncă și nu realizau venituri, astfel fiind creat un prejudiciu mai multor instituții bancare în valoarea de aproximativ 300.000 de lei.

  Astfel, cei șase membri s-ar fi ocupat cu obținerea de documente false, ce erau necesare pentru acordarea, de către instituțiile bancare, a diferitelor sume de bani, în forma împrumuturilor bancare. S-ar fi ocupat de obținerea propriu-zisă a împrumuturilor bancare, dar și cu racolarea diferitelor persoane pretabile în obținerea împrumuturilor bancare.

  Alte nouă persoane i-ar ajutat pe cei șase la obținerea de credite bancare, folosindu-se de documente false.

  În urma perchezițiilor, au fost ridicate înscrisuri și medii de stocare, cei în cauză fiind puse în aplicare 15 mandate de aducere, membrii grupării fiind conduși la audieri, la sediul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală.

  În acțiune au fost angrenați și jandarmi de la B.S.I.J. „Vlad Țepeș”.

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello Euro Fratello

  Related articles