FOTO Ilustrativ
Ritmic Suceava

Prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, din data de 02.11.2020, s-a dispus punerea în mișcare acțiunii penale împotriva inculpaţilor:

– R.V.S., pentru savârşirea a patru infracţiuni de „ultraj” prev. de  art.  257 alin. (1), (4) raportat la art. 206 alin. (1) din C. pen. din care cea comisă în dauna persoanei vătămate D.A.I şi cu aplicarea art. 193 alin. (1) din C. pen., toate cu aplicarea art. 41 alin. (1) din C. pen., precum şi pentru infracţiunea de „tulburarea ordinii şi liniştii publice” prev. de art. 371 din C. pen., cu aplicarea art. 41 alin. (1) din C. pen. şi art. 77 lit. a) din C. pen. toate cu aplicarea art. 38 alin. (1) din C. pen.

– R.N.B., pentru două infracţiuni de „ultraj” prev. de  art.  257 alin. (1), (4) raportat la art. 193 alin. (1) din C. pen., precum şi pentru infracţiunea de infracţiunea de „tulburarea ordinii şi liniştii publice” prev. de art. 371 din C. pen. cu aplicarea art. 77 lit. a) din C. pen., toate cu aplicarea art. 38 alin. (1) din C. pen.

– C.S.M., pentru patru infracţiuni de „ultraj” prev. de  art.  257 alin. (1), (4) raportat la art. 206 alin. (1) din C. pen., din care cea comisă în dauna persoanei vătămate W.E şi cu aplicarea art. 193 alin. (2) din C. pen., precum şi pentru infracţiunea de  „tulburarea ordinii şi liniştii publice” prev. de art. 371 din C. pen. cu aplicarea art. 77 lit. a) din C. pen. toate cu aplicarea art. 38 alin. (1) din C. pen.

La data de 31.10.2020, în jurul orei 22.30, în timp ce se aflau pe terasa magazinul mixt aparţinând ÎI F.A., din satul Mitocu Dragomirnei, comuna Mitocu Dragomirnei, județul Suceava, inculpaţii R.V.S, R. N.B. şi C.S.M au adresat ameninţări cu acte de violenţă şi au exercitat acte de violenţă asupra a 4 lucrători de poliţie aflaţi în exercitarera atribuţiilor de serviciu.

În urma actelor de violenţă exercitate de inculpaţi, un lucrător de poliţie a suferit leziuni, care au necesitat pentru vindecare, un număr de 4-5 zile de îngrijiri medicale, iar un alt lucrător de poliţie, a suferit leziuni, care au necesitat pentru vindecare un număr de 1-2 zile de îngrijiri medicale

Deasemenea, faţă de inculpaţii R.V.S, R.N.B. şi C.S.Mse efectuează cercetări şi pentru comiterea infracţiunii de „tulburarea ordinii şi liniştii publice” prev. de art. 371 din C. pen.rap. la art. 77 lit. a) din C. pen., constând în aceea că, prin adresarea de către inculpaţi de cuvinte jignitoare, ameninţări cu acte de violenţă şi exercitarea actelor de violenţă faţă de lucrătorii de poliţie, s-a tulburat grav ordinea şi liniştea publică.

Prin încheierea pronunţată de Judecătoria Suceava la data de 03.11.2020 s-a dispus arestarea preventivă a inculpatilor.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt, a circumstanțelor de comitere a faptelor şi a stabilirii răspunderii penale.

Menţionăm că măsurile dispuse reprezintă o etapă a procesului penal care nu înfrânge, sub nicio formă, principiul prezumţiei de nevinovăţie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here