Ritmic Suceava

Vasile Iliuț, primarul orașului Vicovu de Sus, a reușit să demonstreze, în aproape jumătate de an, că acolo unde există dorință de schimbare, dragoste de locuri și de oameni, orice este posibil. Edilul este omul potrivit la locul potrivit iar vicovenii sunt tare mândri de primarul lor. Oameni harnici și gospodari locuiesc în această zonă, iar acest lucru îl poate vedea oricine ajunge la Vicovu de Sus, casele mari, frumoase, curțile îngrijite, fiind dovada vie a acestui fapt, iar de curând a început să se vadă și prin oraș.

Chiar dacă Sărbătorile de iarnă s-au încheiat, amintirea lor este încă proaspătă în sufletul oamenilor, care povestesc că nu au mai avut până acum, nici foc de artificii, în noaptea dintre ani, nici patinoar, unde copiii de toate vârstele își petrec timpul liber.

Pentru ca schimbarea să fie durabilă, este nevoie de infrastructură și utilități, scopul administrației locale din Vicovu de Sus fiind acela ca toate casele să fie racordate la rețeaua de canalizare, la apă potabilă, la gaz metan și internet. Toate acestea vor putea atrage investiţii care vor dezvolta întreaga comunitate locală, iar orașul Vicovu de Sus va deveni și mai atractiv pentru cei care vor dori să investească, să deschidă aici societăţi comerciale, hale industriale.

Oamenii au ajuns la concluzia că Vasile Iliuț este primarul care dacă nu ar fi existat, probabil ar fi trebuit inventat. Proiectele pe care le are în vedere edilul orașului Vicovu de Sus, și le-a depus sau urmează să depună cereri de finanțare către Compania Naționala de Investiții privesc construirea unei clinici medicale în incinta UAMS Vicovu de Sus, construirea unei remize pentru pompieri, a unui stadion de fotbal în vecinătatea campusului școlar, amenajarea unei zone de relaxare pe terenul pe care, în prezent, se afla patinoarul, unde locuitorii de toate vârstele să poată să se bucure de natură, construirea unei hale agroalimentare în zona pieței orașului Vicovu de Sus, continuarea amenajării pieței mixte a orașului pentru aducerea acesteia la standarde moderne de funcționare pentru ca atât comerciații, cât și cumpărătorii să beneficieze de condiții decente, construirea unei hale auto pentru utilajele primăriei și modernizarea și extinderea sediului vechi al primăriei.

„Avem multe proiecte pentru acest an, iar printre cele mai importante este relocarea Remizei de pompieri. Efectivul de pompieri de la Vicovu de Sus s-a mărit, iar locația unde își desfășoară activitatea în prezent, nu corespunde necesităților și am găsit un nou loc. Sperăm să putem da drumul cât mai repede pentru a-i putea muta anul acesta. Este un sector de activitate foarte important pentru orașul nostru și sunt necesare cele mai bune condiții pentru desfășurarea activității. Un alt proiect așteptat de către vicoveni este construirea unui stadion. Ne propunem, tot pentru anul acesta, să modernizăm sediul Primăriei. Clădirea este veche, dar este o emblemă pentru orașul Vicovu de Sus. Acum se află într-o avansată stare de degradare și am hotărât, împreună cu consilierii, să o modernizăm, pentru a ne muta acolo, întreaga activitate”, a declarat Vasile Iliuț, primarul orașului Vicovu de Sus. 

În Vicovu de Sus au început ample lucrări de extindere a rețelei electrice, fiind multe case construite recent care nu sunt încă racordate la rețea. Aportul financiar al primăriei va fi consistent, urmând ca în următorii cinci ani să se recupereze banii de la firma administratoare.

„Au fost întreruperi de curent electric în ultimele zile, din cauza vânturilor puternice. Se vor face mai multe puncte de alimentare, pentru ca în cazul unor avarii viitoare, numărul celor care vor rămâne fără curent electric, să fie cât mai mic. În paralel, ne ocupam cu celeritate de elaborarea și întocmirea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă necesar accesării de fonduri europene și totodată pentru a transforma orașul nostru într-un centru polarizator pentru celelalte comune limitrofe. Totodată, am realizat că avem nevoie de o hală pentru utilajele primăriei. Când temperaturile au scăzut, toate erau înghețate, nu mai porneau și trebuie să venim atât în sprijinul cetățenilor, care au făcut sesizări că s-a intervenit prea târziu cu deszăpezirea, cât și în sprijinul muncitorilor care folosesc aceste utilaje. Vom ridica această hală în viitorul apropiat, acum încercăm să identificăm un spațiu în imediata apropiere a primăriei. Aș dori să completez că intenționăm să mărim și numărul utilajelor”, a completat edilul Vasile Iliuț.

Proiectele ample care sunt în atenția administrației locale a orașului Vicovu de Sus vor transforma cu siguranță fața localității, iar primarul Vasile Iliuț demonstrează în fiecare zi că omul sfințește locul. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here