FOTO Mediafax
Ritmic Suceava

La Spitalul din Arad fost declanşată o anchetă după ce o gravidă confirmată cu COVID-19 a murit în ambulanţă, în timp ce era adusă de la Arad la Timişoara, relatează Digi24.ro

Femeia era însărcinată în 28 de săptămâni. Când a fost internată la Spitalul Judeţean Arad, era asimptomatică, însă ulterior starea ei s-a agravat şi a fost transferată la Timişoara. Pe drum, însă, a murit.

Managerul Spitalului Judeţean Timişoara, Raul Pătraşcu, susţine că gravida a fost trimisă la spitalul pe care îl conduce fără ca ei să fie anunţaţi în prealabil şi că a fost intubată mult prea târziu, când deja nivelul de oxigen era foarte scăzut.

„Din punctul nostru de vedere, acest caz este unul tragic, foarte grav. A pus probleme grave de comunicare în primul rând. Nu a fost anunţată nici Maternitatea Bega de acest transfer, nici noi. Ieri, cineva de la Arad a decis transferul către Timişoara, fără să ne anunţe. Am fi dorit ca acest transfer, dacă colegii de la Arad au considerat că este un caz care îi depăşeşte, să fi venit mai repede, ca să putem să ajutăm pacienta. Din punctul nostru de vedere, având în vedere faptul că pacienta nu prezenta probleme ginecologice, era un caz clasic de ATI. Deci ne punem întrebări, cum n-a putut fi manageriat la Arad. Noi am fi internat-o direct pe ATI. Avem semne de întrebare cu privire la momentul intubării. Pacienta era hipoxică încă de la Arad. Avea un nivel scăzut de oxigen în sânge. Acest lucru este cu atât mai important cu cât pacienta era însărcinată şi este foarte important nivelul de oxigen pentru făt. Ea, nefiind intubată când a plecat pe salvare şi fiind deja hipoxică, era previzibil că ar fi putut să se stopeze şi să intre în top cardiorespirator. Este revoltător că intubarea s-a făcut abia pe ambulanţă”, a declarat vineri managerul Spitalului Judeţean Timişoara, Raul Pătraşcu.

Sursa: Epoch Times România

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here