Ritmic Suceava

O echipă din cadrul IPJ Suceava – Serviciul de Ordine Publică – Biroul Combaterea Delictelor Silvice împreună cu lucrători ai Gărzii Forestiere Suceava a făcut un control pe linia respectării prevederilor legale privind achiziţia, debitarea şi comercializarea materialelor lemnoase la SC Nico Forest SRL din localitatea Paltinu.

Cu ocazia verificărilor, echipa de control a constatat faptul că societatea a expediat fără proveniență legală cantitatea de 23,73 mc lemn rotund rășinoase din depozitul firmei. De asemenea, s-a stabilit faptul că societatea nu respectă obligația legală de verificare a codurilor unice aferente avizelor intrate în punctul de lucru, operează în mod eronat datele, nu are împrejmuit depozitul lemne. Totodată, au fost verificați partizii de exploatare a materialului lemnos pe care societatea le are în lucru, ocazie cu care s-au constatat mai multe nereguli de natură contravențională.

Polițiștii au aplicat societății comerciale Nico Forest SRL 10 amenzi în valoare totală de 30.000 de lei și au dispus confiscarea cantităţii de 23,73 mc lemn rotund rășinoase în valoare de 4.437 de lei.

Luna trecută, cotidianul Glasul Sucevei a atras atenția asupra legăturilor bolnăvicioase din silvicultura suceveană, legături care le conferă unor patroni de gateri percepția că pădurea poate fi tăiată după bunul lor plac.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here