Ritmic Suceava

A lucra la stat, dar mai ales în domeniul silvic, pare a fi extrem de profitabil. Glasul Sucevei vă prezintă cazurile a trei angajați de la Direcția Silvică Suceava, care și-au permis să acorde împrumuturi, în nume propriu, de câteva sute de mii de lei.

Sorin Arcadie Popescu este șeful Ocolului Silvic Frasin. În trecut, acesta a fost șef la Direcția Silvică Suceava și chiar prefect al județului Suceava.

FOTO Newsbucovina

Conform declarației sale de avere, în ultimii doi ani, Sorin Arcadie Popescu a intrat în posesia a peste 1,5 hectare de teren în localitatea Gemenea din comuna Stulpicani. De asemenea, acesta mai pus mâna și pe o casă construită pe raza aceluiași sat, el având deja o vilă în satul Sfântu Ilie din comuna Șcheia.

Șeful Ocolului Silvic Frasin conduce un autoturism Mitsubishi produs în 2005, după ce și-a vândut BMW-ul X5 în schimbul sumei de 4.500 de euro.

Sorin Arcadie Popescu are o datorie de 90.000 de lei la Banca Transilvania, însă și-a permis să acorde un împrumut în nume personal de 394.908,56 de lei către SC Ferma Sorin SRL Drăgoiești. Ferma împrumutată este chiar a șefului de ocol de la Frasin.

Este interesant că Sorin Arcadie Popescu și-a permis să-și împrumute propria fermă cu peste 80.000 de euro, deși, conform declarației sale de avere, SC Ferma Sorin SRL Drăgoiești nu îi aduce venituri.

Fostul prefect și șef de Direcție Silvică trebuie lăudat pentru „mica” avere adunată din salariile de bugetar.

Un alt șef de ocol, care și-a permis să acorde împrumuturi în nume personal de peste 100.000 de lei, este Marius – Dumitru Răgușitu de la Ocolul Silvic Gura Humorului. Conform declarației sale de avere, acesta deține un teren intravilan (810 mp), o casă (140 mp) în Gura Humorului și un autoturism BMW fabricat în anul 2009. Răgușitu are în conturi 11.854 de lei, dar și vreo 110.000 de lei în fonduri de investiții.

Șeful Ocolului Silvic Gura Humorului a acordat împrumuturi în nume personal către persoane fizice în valoare totală de 135.000 de lei, echivalentul a circa 30.000 de euro. Marius – Dumitru Răgușitu nu are niciun fel de datorie, conform declarației sale de avere.

Deși nu a obținut alte venituri decât cele de la stat, șeful de ocol de la Humor și-a permis să ofere împrumuturi generoase.

Alior Cimpoeșu este contabilul șef al Ocolului Silvic Crucea. Conform declarației sale de avere, acesta are undeva la 8,5 hectare de teren în zona Broșteni, parte din ele moștenite, parte cumpărate. El are o casă (100 mp) construită în Broșteni și nu deține niciun vehicul.

Conturile lui Cimpoeșu sunt goale, nu are datorii, însă și-a permis să acorde un împrumut de 294.000 de lei (61.000 euro) firmei Schela Farcașa SRL din județul Neamț, o societate care în ultimii ani a înregistrat profituri nete de peste un milion de lei.

Pe lângă salariile primite de la stat, Cimpoeșu a mai obținut subvenții de la APIA, însă acestea nu au depășit suma de 7.100 de lei.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here