More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  Blat în fotbalul românesc recunoscut după mai bine de 20 de ani: „Le-am dat meciul să scape de la retrogradare” (SPORT)

  Sorin Cârțu (64 de ani) a recunoscut că pe vremea când era antrenor la Extensiv Craiova, în sezonul 1999-2000, a existat un meci aranjat într-un duel local cu Universitatea Craiova, pe arena din Parcul Romanescu.

  În primăvara anului 2000, în etapa a 30-a, Extensivul era ca și retrogradată, iar Universitatea, antrenată atunci de Emil Săndoi, avea mare nevoie de puncte pentru a evita prima sa retrogradare în eșalonul secund din istorie.

  Fanii Universității Craiova au pus atunci presiune pe cei de la Extensiv prin diverse mesaje scrise pe gardurile arenei Extensiv, dar la meci au avut ceva emoții, când gazdele au condus în repriza secundă cu 2-1, moment în care pe teren au început să zboare diverse obiecte, iar jucătorii Extensivului au început să fie amenințați din toate părțile arenei, care era împânzită cu fani alb-albaștri. Totul făcea însă parte din scenariu.

  Imediat s-a făcut 3-2 pentru Universitatea Craiova, care a avut până la final mari emoții în a se salva, izbăvirea venind în penultima etapă, la victoria de acasă, 1-0 cu FC Brașov, adusă de autogolul lui Bodea.

  În acel meci de pe Extensiv, Ristea și Rotaru au marcat pentru Extensiv, iar pentru Universitatea au punctat Claudiu Niculescu (2) și Silvian Cristescu. Între meciul cu Extensiv și cel cu FC Brașov, a mai existat un alt meci suspect al oltenilor, o remiză în Capitală, 2-2, între Rocar și Universitatea, convenabilă ambelor echipe, patron la Rocar atunci fiind Gigi Nețoiu, cel care în sezonul următor a preluat Universitatea Craiova.

  „Le-am dat meciul atunci celor de la Universitatea. Cam toate meciurile din acest sezon erau așa, fiindcă îi puseseră pistolul la cap lui Mihăilescu. A fost doar o chestie așa să-i perpelim puțin când am condus cu 2-1. Nu se punea problema atunci să nu le dăm meciul. Dacă noi ne opuneam atunci, cei de la Universitatea erau ca și retrogradați. Și așa au avut mari emoții să scape. În tur ne-au bătut pe bune cu 3-0, dar cu Chivulete care a făcut japcă”, și-a amintit Sorin Cârțu în emisiunea Fotbal Plus, la Oltenia TV.

  Sursa: Prosport

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello Euro Fratello

  Related articles